Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Evde Yapılabilecek 3 Etkili Sıkılaşma Egzersizi >>
0

 

Bütün güzellikler kendini sevip önemsemekle başlıyor... Hızla geçen zamana karşı bedenine hak ettiği değeri vermek fazlasıyla önem taşıyor. Günlük hayatın koşuşturmasında yorgun düşen vücuduna, evde yapılabilecek sıkılaşma egzersizleri ile destek verdiğinde her şey daha da kolaylaşıyor.

Hayatın boyunca hareket etmeyi alışkanlık haline getirmen gerekiyor. Buna bağlı olarak güçlü kaslar ve sağlam bir vücutla yıllara meydan okumak fazlasıyla basitleşiyor! Aynı zamanda dinç bir bünyeye sahip olmak enerjini yükselterek mutluluğu artırıyor…

Sana önereceğimiz etkili 3 hareket ile daha fit ve daha sıkı görünmeye ne dersin?

 

Kısa Sürede Nasıl Sıkılaşabilirim?

Sıkılaşma egzersizlerine geçmeden önce bir konuya değinmek istiyoruz. Hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmuyor… Beslenme şeklin, zayıflama ve sıkılaşma konusuna etki eden unsurlar arasında yer alıyor. Protein ağırlıklı yiyeceklerle içli dışlı olup, hazır gıdalardan koşarak uzaklaşman şart!

Vücudunun dengesi için mühim konulardan biri olan su tüketimine de özen göstermen gerekiyor. Buna bağlı olarak bol su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek yaşam kaliteni yükseltmene yardımcı oluyor...

 

Sıkılaşma İçin Etkili 3 Egzersiz

1.Plank ile Güç Sende

Gün geçtikçe etkisine şaşıracağın plank egzersizi ile kol ve bacak kaslarını çalıştırırken karın bölgeni de sıkılaştırabilirsin. Ayrıca dik duruş ve vücut dengesi için ideal hareket olan plank sayesinde fit bir görünüme kavuşabilirsin.

Şınav pozisyonu alacağın bu hareket için dirseklerini 90 derecelik açıyla yere sabitlemelisin. Ardından ayak parmaklarının ucunda durarak egzersize hazır hale gelebilirsin. Başlangıç olarak 1 dakika bu şekilde bekleyerek bacak, kalça ve karın kaslarını sıkmalısın. İlerleyen günlerde dayanıklılık süren artacağı için bekleme süreni 2 veya 3 dakikaya çıkarabilirsin…

 

 

 

2.Squat ile Fit Kalça ve Bacaklar

En temel hareketlerden biri olan squat ile kalça, karın ve bacak kaslarının yanında bütün vücudunu harekete geçirebilirsin. Squat sayesinde özellikle kalça ve bacak bölgende fark edilir derecede sıkılaşma elde edebilirsin.

Bacaklarını omuz genişliğinde açarak ayakların 45 derece açıdayken karşı tarafı gösterecek şekilde başlangıç pozisyonuna geçebilirsin.

Başın dik ve karşıya bakar konumdayken, sırtını düzleştirip kalçanı dışarı doğru çıkarmalısın. Dizlerinin parmak uçlarını geçmemesine özen göstermelisin. 3 set 12 tekrar şeklinde hareketi tamamlayabilirsin.

 

 

 

3.Crunch ile Sıkı Karın Kasları

En etkili mekik hareketlerinden biri olan crunch için düz zemin üzerinde sırtüstü uzanarak topukların yere değecek şekilde dizlerini bükmelisin. Ellerini başının altına alarak başlangıç pozisyonu için hazır olabilirsin.

Kürek kemiğinin olduğu sırt bölgeyi yukarı kaldırırken karın kaslarını sıkarak crunch egzersinize başlayabilirsin. Çok hızlı yapmadan, kaslarını sıkarak devam ettireceğin bu hareketi 3 set 12 tekrar olarak uygulayabilirsin.

 

 

 

Sıkılaşma Egzersizleri İçin 3 Harika Spor Giyim Parçası

 

1.Büstiyer

Bayan büstiyer modellerinin vücudu sıkı tutan formu sayesinde özgürce hareket etmen mümkün! Hem konfor hem de verimli egzersizler için ideal seçenek olan spor büstiyer modellerinden zevkine uygun olan modelleri rahatlıkla seçebilirsin.

 

 

 

2.Tayt

Sınırsız hareket alanı sunan bayan taytlar içerisinden dikişsiz modelleri mutlaka denemelisin. Rahatlığına hayran kalabileceğin dikişsiz tayt modelleri ile egzersizlerinde rahatlık yakalamanın yanında günlük kombinlerini de tamamlayabilirsin.

 

 

 

3.Atlet

Rahatlık ve esnekliği bir arada sunan bayan atlet modelleri ile egzersizleri rahatlıkla uygularken seni kimse durduramaz! Hoş dokuları ile nem transferi sağlayan atlet modellerini sıkılaşma egzersizlerine dahil edebilirsin.

 

 

Seninle paylaştığımız sıkılaşma egzersizleri ile sen de fit bir vücuda sahip olabilirsin. Haftada 3 gün uygulayabileceğin bu egzersizler ile ulaşacağın sonuçlar seni çok şaşırtabilir. smiley Ayrıca Oxxo’nun spor giyim koleksiyonu içerisinden tarzına ve zevkine uygun olabilecek tayt, atlet ve sweatshirt modelleri sayesinde spor yaparken bile şıklığını koruyabilirsin.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr