Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kuru Fırçalama Tekniği Nedir? Faydaları Neler? >>
0

 

 

 

Peeling, nemlendirme, arındırma, canlandırma… Cildimiz için birçok uygulamaya başvuruyoruz. Hepimizin amacı sağlıklı cilt yapısına sahip olmak… Bu amaç doğrultusunda karşımıza çıkan yeni bakım tüyolarını es geçmiyoruz. Yeniliklere açık bir şekilde ilerlediğimiz bu yolda şimdi bir uygulamayla daha karşı karşıyayız! Kuru fırçalama… Kafamızda büyük bir soru işareti; kuru fırçalama nedir? O halde gel ve birlikte keşfedelim!

 

 

 

Kuru Fırçalama Nedir?

Aslında yüzyıllardır uygulanan bu teknik oldukça sağlıklı… Her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da düzenli uygulama sonucunda birçok faydası olduğu kesin! Kimyasal peelinglere alternatif olarak cildi nazik şekilde uyaran bir yöntem… Bu yöntemi yumuşak ve doğal yapılı bir fırça ile vücudun aşağıdan yukarı olacak şekilde narin hareketlerle fırçalanması olarak tanımlayabiliriz. Ölü derilerin ciltten uzaklaşmasını sağlayan bu uygulamanın birçok faydası var demiştik. Peki bu faydalar neler?

Dip Not: Hassas cilde sahip kişilerin kuru fırçalama tekniğini uygularken ekstra dikkat etmesi gerekir… Eğer cildinde egzama veya kızarıklık gibi etkiler varsa kuru fırçalama tekniğini kullanmadan önce bir uzmana danışmanı tavsiye ederiz.

  • Kuru fırçalama tekniği ciltte pul pul dökülmeler yaparak ölü deri hücreleri ciltten uzaklaştırır. Böylelikle gözenekler nefes alacağı için cildin pürüzsüz bir yapıya sahip olur…

  • Bu uygulamanın lenfatik sistemi uyararak kan akışını hızlandırması da ikinci avantajı… Genellikle uzun ve yorucu geçen günlerin sonunda biriken ödem ve yavaşlayan kan akışı için bacaklara yapılacak kuru fırçalama uygulaması çok faydalı olabilir.

  • Kuru fırçalama tekniği deyince akla gelen etkilerden biri selülit giderme… Bildiğimiz üzere selülit, şekerli gıdalar ve kafein sebebiyle çoğalan bir görünüm. Bunu gidermenin en etkili yöntemlerinden biri sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak… Bu iki unsuru yerine getiriyorsan, kuru fırçalama tekniği selülit giderme konusunda destekleyici olabilir. Kuru fırçalama, kan akışını düzenleyip selülitle bağlantılı olan dokuları harekete geçireceği için düzenli kullanımda olumlu etkisini görmek mümkün…

 

Kuru Fırçalama İçin Nasıl Bir Fırça Olmalı?

Tekniğin adında “fırça” kelimesinin yer alması biraz sert gelebilir. :) Ama kullanım için gereken fırça bunun tam tersidir. Özellikle at kılından yapılan, sık yapılı ve yumuşak dokulu fırçalar bu işlem için çok uygun… Genellikle el tutuşu için tasarlanmış lastikli veya uzun saplı fırçalar bulmak mümkün. Bu fırçalardan herhangi birini seçerek sen de kuru fırçalama yapabilirsin.

 

Kuru Fırçalama Tekniği Nasıl ve Ne zaman Yapılmalı?

  • Cildini ölü hücrelerden arındıracak olan bu uygulamayı duş öncesi yapmak faydalı olacaktır. Vücudunda istediğin bir bölge için uygularken aşağıdan yukarı doğru nazik hareketlerle fırçalama yaptıktan sonra ılık su ile duş alabilirsin. Bunun önerilmesinin sebebi; fırçalama sonrası vücudundan çıkacak olan ölü hücrelerin kıyafetlere bulaşmaması ve bir an önce cildinden uzaklaşması. :)

  • Kuru fırçalamanın ardından duş işlemi de bittiğinde hafifçe cildini kurulayıp nemlendirici bir vücut losyonu kullanabilirsin. Arınmış cildini nemlendirmek çok önemli…

  • Kuru fırçalama tekniği, uyguladığımız diğer bakım aşamalarına göre biraz daha derinlemesine etki ettiği için haftada 1 kez uygulamak yeterlidir. 1’den daha fazla uygulamak cildinde tahriş ve kızarıklığa neden olabilir. Çok dikkatli olmanı öneriyoruz. :)

 

 

 

Sen de kuru fırçalama tekniği ile cildini ölü hücrelerden arındırarak gözeneklerinin nefes almasını sağlayabilirsin. Cildinin sağlığını korumak için yapabileceğin birçok uygulama için bizi takip et! oxxo.com.tr’ye gelip üye olarak tüm yeniliklerden haberdar olabilirsin, seni bekliyoruz! :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr