Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Bağışıklığı Desteklemenin Yolları Neler? >>
0

 

 

Sonbahar ve kış ayları geldiğinde peşimize düşen grip ve benzeri hastalıkların belirginleşmesine şahit oluyoruz. Bütün hastalıklara karşı bizi korumaya alan bağışıklık sistemimiz de tam olarak bu aşamada devreye giriyor. Ancak bazı durumlarda bağışıklığımız virüslere ve bakterilere yenik düşebiliyor. Peki ne yapacağız? Yetersiz beslenme ve uykusuzluk gibi birçok durumdan ötürü düşen bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı önlem alabiliriz! Hadi şimdi seninle bağışıklık güçlendirici önerilerimizi paylaşalım…

 

 

 

1.Sebze ve Meyve Takviyesi!

Beslenme rutinimizde her zaman bulunması gereken sebze ve meyveler… Özellikle her öğüne eklenmesi gereken yeşil sebzeler bağışıklığımızı olumlu yönde etkiler. Meyveler de aynı şekilde içerdikleri lif kaynaklarıyla sindirim sistemimizi sağlıklı hale getirip bağışıklığımızı güçlendirir. Öğün aralarında mevsim meyvelerini tüketmeyi ihmal etmemeliyiz!

 

2.Daha Fazla Su!

Su tüketimi genel sağlığımız açısından önemli olmasının yanı sıra bağışıklığımızı güçlendirmek bakımından da oldukça önemli… Metabolizmamızın doğru şekilde çalışması için her gün en az 2 litre su tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Eğer unutup su içmeyi aksatıyorsan telefonuna su içmeyi hatırlatmaya özel olarak hazırlanmış uygulamaları indirip kullanabilirsin.

 

3.Güçlendirici Vitaminler!

Bazı durumlarda vücudumuz, ihtiyacı olan vitaminleri tam olarak karşılayamaz. Yiyeceklerle alınsa bile metabolizmamıza yeterli gelmeyen vitaminler eksik kaldığında mutlaka dışarıdan takviye olarak almamız gerekiyor. Buna bağlı olarak bağışıklık güçlendirici önerilerimiz arasında C, D vitaminleri ve çinko takviyeleri ilk sırada yer alıyor. C vitamini bağışıklığımızı güçlendirerek grip gibi hastalıkların önüne geçer veya hastalığın süresini kısaltır. D vitamini ise yeni bağışıklık hücrelerinin üretilmesi konusunda bünyemizi destekler. C vitamini için; portakal, mandalina, ananas, kivi gibi meyveler tüketmeli ve öğünlerimize domates, yeşilbiberi maydanoz gibi sebzeleri eklemeliyiz. D vitamini için; somon, sardalya, ton gibi balıkları haftada en az 1 kere tüketmeliyiz. Yumurta, tavuk, mantar gibi yiyecekleri de ana öğünlerimize mutlaka dahil etmeliyiz.

 

 

4.Probiyotiklerin Gücü!

Unutmayalım ki bağışıklık güçlendirici adımlardan en önemlisi sağlıklı sindirim sistemi! Bu sistemi en iyi şekilde destekleyen yararlı bakteriler ise probiyotikler… Ev yoğurdu probiyotik açısından güçlü bir besindir ve öğünler içerisine kesinlikle dahil edilebilir. Bunun dışında kefir veya probiyotik içerikli sade yoğurtlar da sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına katkı sağlar…  

 

5.Mutlu Uykular!

Bağışıklığın güçlenmesinde etkili olan diğer unsurlardan biri düzenli uyku… Beslenme düzenimizden mental sağlığımıza kadar etki eden uyku konusunu dikkate almamız gerekir. Uykusuzluk durumunda bağışıklığımız, dışarıdan gelen tehlikelere karşı savunmasız kalabilir. Bağışıklığın iyi bir şekilde çalışması için her gün aynı saatte uyumak ve bu uykunun 7-8 saat kadar sürmesi çok önemlidir…

 

 

 

6.Harekete Geç!

Egzersiz yapmak hayatımızın her döneminde bize fayda sağlayan etkinliklerden biri… Sürekli hareket halinde olarak kendimizi zinde ve daha enerjik hissetmemiz mümkün. Bunun yanı sıra egzersiz yapmanın bağışıklık güçlendirici etkisini de göz ardı edemeyiz. :) Düzenli olarak uygulayacağımız bir egzersiz programı sayesinde stresi azaltıp sağlıklı uyku düzeni oluşturabiliriz. Bu duruma bağlı olarak zincirleme bir şekilde gelişen olumlu etkilerin en başında bağışıklığının güçlendiğini görebilirsin.

 

Sen de bağışıklık güçlendirici önerilerimiz ışığında hastalıklara karşı vücudunu korumaya alabilirsin! Daima sağlıklı ve mutlu kal… :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr