Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Mevsime Özel: Sonbaharda Cilt Bakımı >>
0

 

 

Mevsim değişikliğiyle birlikte bakım rutinlerimize bazı dokunuşlar yapmamız gerekiyor. Her mevsimin cildimizde yarattığı etki farklı olduğu için hava koşullarına uygun olarak hareket etmek önemli… Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında etkisini daha fazla gördüğümüz güneş ışığına karşı ekstra önlemler alıyoruz. Sonbahar ve kış mevsimine geldiğimizde ise soğuk ve kuru havanın etkisini göz önünde bulundurarak cilt bakımı rutinimizi değiştiriyoruz. Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğine karar veremediysen biz buradayız! Güzellik dosyamızı aralayıp mevsime özel cilt bakım rehberi ile karşındayız…

 

 

 

1.Cilt Hassasiyeti

Sonbahar ve kış aylarında cildimiz hassas bir hale gelir ve bu durum sonucunda nem kaybı yaşayan ciltte dökülmeler oluşur. Cildin için kullandığın sert peelingler veya asitler yerine daha hafif ürünler tercih edebilirsin. Bu dönemde cildini nazik bir şekilde arındıracak AHA/BHA içerikli peeling uygulamasınız deneyebilirsin. Ayrıca bu yöntemle güneş lekelerini de giderebilirsin. Aynı zamanda gece uygulanan serumlar da bu konuda sana yardımcı olabilir.

2.Yağlarla Bakım Rutini

Sonbahar ve kış aylarında kurumaya meyilli olan cilt tipi için besleyici yağlar çok uygun… Soğuk havayla birlikte dengesi bozulan cildini yağlarla nemlendirebilirsin. Bu bakım uygulaması sayesinde cildin uzun süre nemli kalacaktır. İster tek bir yağ ister yağ karışımlarından oluşan ürünlerden birini kullanabilirsin. Genellikle cildini temizleyip serumunu uyguladıktan sonra cildine yağ takviyesi yapmak faydalı olacaktır.

 

 

 

3.C Vitamini Etkisi

Yaz aylarındaki cilt ışıltımızı korumaya devam etmeyi hepimiz istiyoruz! Bunu yapabilmek için bir C vitamini serumuyla cildimizi aydınlatabiliriz. Çünkü C vitamini, cildimizi canlandırmaya yardımcı olur ve kolajen üretimini artırır. Aynı zamanda cildimizi dış etkenlere karşı korumaya alır. Yaz aylarında güneş ışınlarına fazlasıyla maruz kalan cilt yapısını C vitaminiyle canlandırmak ve eşit bir görünüme sahip olmak mümkün… Gündüz makyajdan veya nemlendirici uygulamadan önce C vitamini serumunu kullanmayı alışkanlık haline getirmeni öneririz. :)

4.Nazik Temizleme Adımı

Yaz mevsiminde kullandığın köpüklü veya ekstra arındırıcı etkili temizleyici ürünler, sonbahar ve kış mevsiminde yıpratıcı etki yaratabilir. Bu sebeple cilt bakımı rutinindeki temizlik adımını daha nazik ürünlerle yapmalısın. Cildini daha hafif şekilde temizlemek için yağ bazlı veya balsam şeklinde sunulan temizleyici ürünleri tercih edebilirsin. Bu şekilde cildinin yağ dengesini koruyarak gözenekleri temizlemeyi başaracaksın! :)

 

 

 

5.Daha Fazla Nem

Sıcak hava koşullarını geride bırakırken soğuk rüzgarlara karşı cildimizi korumaya hazır mıyız? Bu mevsimde hissedeceğin cilt kuruluğunun önüne geçebilmek için özellikle hassas bölgelerle birlikte nemlendirme işlemini gerçekleştirmelisin. Günlük olarak kullandığın nemlendiricilere ek olarak; nemlendirici maskeler kullanabilirsin. Haftada 2-3 kere uygulayacağın maskelerle cildine nem bariyeri oluşturarak cilt kuruluğunun önüne geçebilirsin. Ayrıca göz çevresi ve dudak için özel olarak üretilen nemlendirici ürünlerden de destek alman çok önemli…

6.SPF Hala Bizimle

Yaz mevsimi bitmiş olsa da SPF’e veda etmiyoruz… Güneş kremin yine cilt bakımı rutininde yer almalı çünkü direkt güneş ışığı altında olmasak bile zararlı UV ışınları cildimize ulaşıyor. İç mekanlarda bile pencereden gelen güneş ışığının etkisinin zararlı olduğunu unutmamalıyız. Sonbahar ve kış aylarındaki cilt bakım rutininde sen de güneş kremi uygulamayı kendine hatırlat! :)

 

Sen de yeni mevsimde sağlıklı cilt bakımı rutini için yapman gerekenleri artık biliyorsun! Cildine sağlıklı ve iyi bir şekilde bakarak ışıltına ışıltı katabilirsin… :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr