Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Güneş Lekelerine Veda Edelim! >>
0

 

 

 

Yaz mevsimi geldiğinde güneşin keyfini çıkarmak için fazlasıyla heyecanlandık… Uzun geçen kışın ardından gelen sıcak günler hepimize terapi gibi geldi diyebiliriz. Fakat tüm bunların tadını çıkarırken güneşin zararlı etkilerini zaman zaman göz ardı etmiş olabiliriz. Güneş ışınlarının zararlı etkisine maruz kalan cildimiz, koyu lekelerle bu etkiye karşılık verebiliyor. Yaz aylarında çoğalan koyu lekelerin sebepleri; güneşten yeterince korunmamak, akne izleri veya beslenme eksiklikleri olarak sıralanabilir. Peki bunu nasıl engelleyeceğiz veya oluşan lekeleri nasıl yok edeceğiz? Şimdi akıllarda yankılanan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunu cevaplamak için seninleyiz!

 

 

 

 

Güneş Lekeleri Neden Olur?

Güneş lekeleri nasıl oluşur sorusunun birçok cevabı var… Bu cevaplardan biri genetik yatkınlık olarak sayılabilir. Bazı ciltler lekelenmeye meyilli bir yapıya sahiptir. Bunun için yüksek koruma faktörlü kremler kullanmak fazlasıyla önemli… Diğer bir sebep ise güneşin yaydığı zararlı ultraviyole ışınları… Bu ışınlar ciltle direkt temas ettiğinde yıpratıcı bir etki yaratabiliyor. Ayrıca kullanılan ilaçlar, cilt bakım uygulamaları veya sahip olunan çeşitli hastalıklarla lekelenme sebepleri arasında sayılabilir.

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneşin etkisiyle oluşan koyu lekeler SPF korumalı kremlerle ve diğer güneşten korunma yöntemleriyle önlenebilir. Ama hali hazırda meydana gelmiş olan lekelerin mevcutsa ve giderek çoğalıyorsa mutlaka bir uzmana başvurmanı tavsiye ediyoruz. Birçok cilt sorununa evde kendi olanaklarımızla çözüm bulsak bile geçmeyen veya sürekli tekrarlayan sorunlar için uzman yardım almak her zaman daha sağlıklıdır…

 

 

  • Güneş lekeleri oluştuktan sonra bile SPF içerikli kremler kullanmaya devam etmeliyiz. Olan oldu deyip tedbiri elden bırakmak lekelerin çoğalmasına davetiye çıkarır. :) Evden çıkmadan 20 dakika önce cildine güneş kremi uygulamalı, dışarı çıktıktan sonra 2-3 saatte bir kremi tazelemelisin.

  • Antioksidan açısından zengin olan cilt bakım ürünleri koyu lekeleri oluşturan serbest radikalleri azaltmaya yardımcı olur. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra niasinamid içerikli serumlar kullanmak cilt üzerindeki lekelerin giderilmesini sağlayacaktır.

  • Son dönemde popüler olan retin-a ve retinol içerikli cilt bakım ürünleri de güneş lekeleri nasıl geçer sorusunun cevapları arasında… Bu formülleri içeren bakım serumları veya kremleri ile cildi ölü hücrelerden arındırarak koyu lekeleri azaltmak mümkün oluyor. Düzenli kullanım sonucunda etkisini görebileceğin retin-a ve retinol içerikli ürünleri yaz bitiminde kullanmak cildin için daha iyi etki yaratacaktır. Özellikle uykuda bakım için çok uygun görülen retinol içerikli kremleri veya serumları tercih edebilirsin.

  • Güneş lekeleri nasıl geçer sorusuna cevap ararken karşımıza çıkan en önemli uygulamalardan biri nazik peeling işlemleri… Güneşe maruz kalan cildin için hafif yapılı peeling ürünleri kullanmak çok faydalı olacaktır… Tanecikli peeling yerine AHA gibi etken maddeler içeren ürünler cildindeki koyu leke görünümünü iyileştirecektir. Cildini ölü hücrelerden arındıran bu uygulamayı haftada bir veya iki kez yapabilirsin.

 

 

Güneş lekeleri nasıl geçer sorusunun aklımızdan çıkmadığı bu günlerde seni de bilgilendirmek istedik! Oluşan koyu leke görünümlerini evde kendin uygulayacağın yöntemlerle ve edineceğin birkaç ürünle yok edebilirsin. Ancak inatçı lekeler için mutlaka uzman yardımı alman gerektiğini tekrar belirtelim… :)

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr