Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Pürüzsüz ve Canlı: Vücut Peelingi ile Tanış! >>
0

 

 

Pürüzsüz ve Canlı: Vücut Peelingi ile Tanış!

Hepimizin amacı sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak… Ancak bazen mücadele ettiğimiz farklı cilt sorunları olabilir. Zaman zaman stres, hormonlar veya diğer yaşamsal koşullar sebebiyle cildimiz yorgun düşebilir ya da kullandığımız kozmetik ürünler ve kirli hava nedeniyle cildimizdeki gözenekler tıkanabilir. Ayrıca yaşımız ilerledikçe cilt hücrelerimizin yenilenmesi yavaşladığı için ölü deri birikimi daha fazla olur. Bu durumları hafifletmenin ve engellemenin en iyi yolarından biri vücut peelingi yapmak… Cildini arındırarak canlandırmak için neler yapman ve peeling konusunda nelere dikkat etmen gerektiğini seninle paylaşmaya hazırız! :)

 

 

 

Neden Vücut Peelingi Yapmalıyız?

Peeling yapmanın faydalarını yüzümüz üzerinde fazlasıyla görüyoruz… Peki vücudumuz için bunu neden yapmıyoruz? Yüz bölgemiz gibi vücudumuzda da yenilenen hücrelerin ardından cilt katmanında ölü hücreler birikir. Günlük olarak yenilenen hücrelerimizin ardından biriken kalıntıları vücudumuzdan uzaklaştırmak bizim için en sağlıklı olanı… Eğer ölü hücreleri cildimizden uzaklaştırmamak;  gözeneklerimizin tıkanmasıyla sivilcelenmeye ve yağlı bir cilt yapısına neden olur.

Vücut Peelinginin Faydaları Neler?

Vücut peelingi, cildimizi aydınlatmak, görünümü iyileştirmek, gözenekleri arındırmak, akne lekelerini gidermek ve siyah noktaları önlemek için en iyi yöntemdir… Özellikle yaz aylarında daha fazla terlediğimiz için gözeneklerin tıkanma durumuyla daha fazla karşılaşabiliriz. Bu sebeple daha sıkı, canlı ve sağlıklı bir cilt görünümü için vücut peelingi en büyük kurtarıcımız! :)

 

 

 

Vücut Peelingi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Vücut peelingi için mutlaka cilt tipine uygun olan ürünler tercih etmelisin. Cildine uygun olmayan sert peelingler kullanmak cilt yüzeyinde mikro çiziklere neden olabilir. Bunun devamında ciltte tahriş ve pul pul dökülme gibi sorunlar meydana gelebilir. Ama cilt tipine uygun şekilde vücut peelingi kullanmak verimli bir şekilde ilerlemeni sağlayacaktır. :)
  • Sık aralıklarla vücut peelingi uygulamak da cildini yorabilir. Bu uygulamaya yeni başladıysan haftada 1 ya da 2 kez uygulamak yeterli olabilir.
  • Kuru bir cilde sahipsen daha yumuşak yapılı, yağlı ve karma cilt tipine sahipsen tanecikli peelingler kullanabilirsin.

Evde Vücut Peelingi Yapalım!

Vücut peelingi için doğal ürünlerden faydalanmak istersen bu önerilerimiz dikkatini çekebilir! Hepimizin mutfağında bulunan birçok ürünle vücudumuza peeling yapabiliriz. Kahve, yulaf ezmesi ve toz şeker gibi malzemelerle evde kendi peelingini rahatlıkla uygulayabilirsin. Gelelim evde vücut peelingi tariflerine! :)

Yulaflı Vücut Peelingi

Yulaf ezmesi cildi yatıştıran etkisiyle yumuşaklık yakalamanı sağlar. Bu peeling tarifini duşta rahatlıkla uygulayabilirsin.

Malzemeler;

1 su bardağı yulaf ezmesi

Yarım su bardağı Hindistan cevizi yağı

1 yemek kaşığı esmer şeker

2 adet papatya çayı poşeti

Yapılışı;

Yulaf ezmesini toz haline gelinceye kadar öğütmeli ve bir kaba aktarmalısın. Ardından papatya çayının poşetlerinin içindeki malzemeyi yulafa ekleyebilirsin. Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırabilirsin. :) Karışım hazır olduktan sonra tüm vücuduna uygulayabilirsin. Daha sonra ılık su ile durulanıp duştan sonra nemlendirici losyon veya vücut yağı kullanabilirsin. :)

 

 

 

Deniz Tuzu Peelingi

Deniz tuzu peelingine dilediğin esansiyel yağı ekleyerek mükemmel bir karışım elde edebilirsin

Malzemeler;

Yarım su bardağı öğütülmüş deniz tuzu

Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı

3 damla seçtiğin bir uçucu yağ (lavanta, gül, papatya yağı vb.) 

Yapılışı;

Tüm malzemeleri bir kapta birleştirdikten sonra ve iyice karıştırmalısın. Ardından bu karışımı duştayken, nazik bir şekilde dairesel hareketlerle vücuduna uygulayabilirsin. Daha sonra iyice durulayıp duş sonrasında nemlendirici losyonunu sürebilirsin. :) 

 

 

Şimdi sen de yaz mevsiminde cildinin nefes almasını ve daha canlı görünmesini sağlamak için vücut peelingi önerilerimizi değerlendirebilirsin! Daha fazlası için oxxo.com.tr’ye gelip üye olmayı unutma… :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr