Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Tırnak Bakımı İçin 5 İpucu! >>
0

 

 

 

Renkli ojeler, sıra dışı nail art uygulamaları ve kalıcı oje gibi birçok popüler unsurun tadını çıkarıyoruz. Çeşitli nail art uygulamalarıyla nişan, nikah veya düğün sezonunu fazlasıyla renklendirdik… Hatta bütün yıl beklediğimiz tatil günlerine hazırlık için tırnaklarımıza farklı uygulamalar yaptırdık! Hepsi tırnaklarımıza farklı bir hava katan trendler… Tüm bunların ardından tırnaklarının da dinlenmeye ihtiyacı olduğunu biliyorsun. Düzenli olarak yapılması gereken tırnak bakımı ile güçlü ve sağlıklı tırnak görünümüne ulaşabilirsin. Tırnaklarına yaptıracağın her uygulamanın kusursuz görünmesi için bakımı aksatmıyoruz! :)

 

 

 

Tırnak Bakımı Neden Bu Kadar Önemli?

Yukarıda biraz bahsetmiştik ama şimdi ayrıntılı olarak seninle paylaşalım… Ojeden tırnak uzatmaya kadar birçok şey yapıyoruz. Aslında yaptığımız bu uygulamalar tırnaklarımızı fazlasıyla yoruyor. Yine de vazgeçemiyoruz değil mi? :) Haklısın, biz de çok seviyoruz! Bu uygulamalara devam ederken düzenli olarak bakım yaparsak, tırnaklarımızın alacağı hasarı yok edebilir ve hatta daha güçlü tırnaklara sahip olabiliriz.

Sürekli güzellik merkezlerine gitmek için vaktimiz olmayabilir. Günlük hayatın koşuşturması içerisinde bunu ihmal etme ihtimalimiz çok yüksek… Peki ne yapacağız? Bu noktada iş başa düşüyor… Evde en iyi şekilde elimizden geldiğinde tırnak bakımını uygulamak görevimiz! Her şeyden önce temiz ve sağlıklı görünen tırnaklara sahip olmak için hijyene dikkat etmek ve iyi beslenmek başlıca unsurlar arasında… Devamını ise maddeler halinde aşağıda anlatıyoruz! :)

 

 

 

1.Daima Nemlendir!

Ellerimize losyon veya nemlendirici sürerken tırnaklarımıza ve tırnak etlerimize sürdüğümüzden emin olmalıyız. Düzenli olarak sabuna ve dezenfektana maruz kaldığımız için tırnak etleri kuruyabilir. Eğer aşırı derecede kuruluk yaşıyorsan tırnaklarına ve tırnak etlerine Hindistan cevizi yağı sürmek işe yarayabilir.

 

2.Tırnak Etlerine Dikkat!

Manikür yaparken tırnak etlerimizi kesmekten kaçınmalıyız. Çünkü tırnak diplerinde bulunan kütiküller bakterilere karşı bariyer olmaktadır. Eğer bunları kesersek, tırnaklarımız enfeksiyona açık hale gelir. Bunun için ölü derileri temizlemek amacıyla manikür peelingi kullanabilirsin. Peeling ile geriye itilen ölü derileri temizlemek faydalı olacaktır. Ardından zeytinyağı ya da badem yağı gibi besleyici doğal yağlardan birini sürebilirsin.

 

3.Sert Cilalara Veda!

Sert kimyasallar içeren cilalardan kaçınmak çok önemli… Kullanacağımız ojeler içerisinde dimetil, dibütil ftalat ve formaldehiti gibi kimyasallar olması yıpratıcı etki yaratabilir. Bu sebeple belirttiğimiz kimyasalların yer almadığı ojeleri tercih edebilirsin.

 

 

4.Dinlenme Zamanı!

Renkli ojeler ne kadar cezbedici olsa da bazen bu uygulamalara ara vermek gerekiyor. Tırnaklarımızın hava alması ve dinlenmesi için biraz vakit tanımalıyız. Bunun için tırnakları törpü ile şekillendirdikten sonra güçlendirici ve besleyici cilalar sürebilirsin. Tırnaklarını törpüleme işlemi sırasında ileri geri hareketler yerine tek bir yöne doğru törpülemek tırnaklarının zarar görmesine engel olacaktır.

 

5.Doğal Bakım!

Tırnak bakımı için evde doğal bir şekilde farklı uygulamalar yapabilirsin. Bunun için birkaç malzemeye ihtiyacın var… Haftada 2-3 kere uygulayabileceğin bu doğal tırnak bakımı ile yumuşak tırnak etlerine ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsin.

Malzemeler;

2 çay kaşığı hint yağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra bir şişe içerisinde muhafaza edebilirsin. Tırnak bakımı yapacağın zaman bir miktar alıp tırnaklarına masaj yaparak sürmeli ve 5 dakika kadar beklemelisin. Sonrasında ellerini ılık su ile durulayıp nemlendirici uygulayabilirsin.

 

 

Tırnak bakımı için bilmen gereken 5 tüyoyu seninle paylaştık… Düzenli olarak uygulayacağın adımlarla güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsin! :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr