Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Arınmaya Hazırız: Detoks Tarifleri >>
0

 

 

 

Yaz ayları yaklaşırken sağlıklı bir şekilde kendimizi arındırma konusunda arayışa girebiliyoruz… Kış mevsiminde gelen tatlı krizlerimiz, hareketsizlik veya hava durumundan ötürü girdiğimiz stresli ruh halleri… Hepsine veda etme zamanı! Şimdi yaza özel serinletici ve besin değeri yüksek tarifler bu konuda imdadımıza yetişiyor…  Sen de evde kolayca uygulayabileceğin detoks tarifleri ile vücudunu en sağlıklı şekilde arındırarak yaza mükemmel bir başlangıç yapabilirsin.

 

 

 

Detoks Tarifleri Faydalı mı?

Detoks tarifleri; vücudumuzu en iyi şekilde arındırmak, zararlı toksinleri vücudumuzdan uzaklaştırmak ve vücudumuza ihtiyacı olan nemi kazandırmak için oldukça faydalı… Yediğimiz yiyecekler asidik özellik taşır. Bu sebeple sebze gibi besinler eşliğinde vücudumuzu dengelememiz gerekir. Aynı zamanda detoks tarifleri sindirim sürecine yardımcı olmak için vazgeçilmez karışımlardır! :)

Pratik Detoks Tarifleri

Zencefilli Detoks Tarifi

Karın yağlarını eritmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir karışım! Limondaki C vitamini, zencefil ve balda bulunan antioksidanlar sayesinde arınırken bağışıklığını da güçlendirebilirsin…

Malzemeler;

Yarım limon

Birkaç parça zencefil

1 yemek kaşığı bal

Büyük bir bardak veya sürahi kadar su (su miktarını en az büyük bir bardak olacak şekilde ayarlacak şekilde kendin belirleyebilirsin)

Yapılışı;

Zencefili havan yardımıyla ezdikten sonra yarım limonu sıkmalı ve bu karışıma balı eklemelisin. Daha sonra tüm malzemeleri suya ilave edebilirsin. İstersen bu karışımı bir gece buzdolabında bekleterek ertesi gün öğün aralarında tüketebilirsin.

 

 

 

Karpuzlu Detoks Tarifi

Serin bir karpuz yaz için en güzel yiyeceklerden… Karpuzda yeteri kadar C ve A vitamini bulunur. Bu meyveyle yapacağın detoks tarifine ekleyeceğin diğer malzemelerle en iyi şekilde arınabilirsin!

Malzemeler;

1 su bardağı kadar karpuz

1 dilim limon

Birkaç parça zencefil

Bir avuç nane yaprağı

1 sürahi su

Buz

Yapılışı;

Dilimlenmiş karpuzu, limonu, nane yapraklarını ve zencefili su dolu sürahiye ilave edebilirsin. Ardından buzdolabında 1 gece bekleteceğin bu karışımı içmek istediğinde içerisine buz küpleri ekleyerek tüketebilirsin. :)

 

 

 

3.Çilekli Detoks Tarifi

Yaz aylarının neşesi; çilek! Mevsimi geldiği için mutlu olduğumuz meyvelerden biri… Çilekle yapılan birçok tarif gibi bu meyvenin dahil olduğu detokslar da harika! Çilekle birlikte kullanacağın faydalı besinlerle yaza özel detoksun keyfini çıkar…

Malzemeler;

1 su bardağı kadar çilek

1 adet salatalık

2-3 dilim limon

1 sürahi su

Bir avuç nane yaprağı

Buz

Yapılışı;

Doğranmış çilekleri ve salatalığı sürahiye ekledikten sonra nane yapraklarını ve limonu ilave edebilirsin. Ardından sürahiyi suyla doldurabilirsin. Buzdolabında birkaç saat veya gece boyunca bekleyebilirsin. Tüketeceğin zaman içerisinde buz ekleyip serinliğin tadını çıkarabilirsin. :)

 

 

Detoks tarifleri ile vücudunu toksinlerden arındırarak yaza en iyi şekilde başlayabilirsin! Şimdi güneşin keyfini çıkar ve gülümse… :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr