Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cildini Güneşten Korumanın Yolları >>
0

 

 

Güneş artık yüzünü göstermeye başladı… Enerjimizi yükselten bu güzel havaları çok özlemişiz! Şimdi tadını çıkarma zamanı… Ama bir konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Güneş ışığı… D vitamini açısından faydalı bulunan güneş, aynı zamanda zararlı UV ışınları da yayıyor. Cildimizi bu zararlı ışınlardan kesinlikle korumalıyız. Hatta artık uzmanlar sonbahar ve kış aylarında da koruyucu yöntemlere başvurmamız gerektiğini belirtiyor.

Biz bahar ve yaz aylarında güneşten nasıl korunman gerektiği konusunu araştırdık, şimdi ulaştığımız bilgileri seninle paylaşacağız! Sen de güneşten korunmak için neler yapman gerektiğini merak ediyorsan bizi takip et… :)

 

 

 

Neden Güneşten Korunmalıyız?

Dışarıda vakit geçirmek, hareket halinde olmak, açık havanın verdiği enerji… Bunların hepsi mevsimin keyfini çıkarmak için yeterli! Ama başta belirttiğimiz gibi güneşin tadını çıkarırken zararlı ışınlardan korunma konusunu göz ardı etmemeliyiz… Fazla seviyede maruz kalınan UV ışınları cilt hücrelerimize zarar vererek cilt kanseri gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. UV ışınlarından korunma kısmı sadece yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da büyük önem taşıyor. Bulutlu günlerde bile UV ışınları zemin üzerinden yansıyarak bize ulaşabiliyor. Hatta bu ışınların yoğunluğu gün içerisinde saat 10:00-16:00 aralığında fazlasıyla yükseliyor. Bulunduğun bölge için UV ışınlarının yoğunluğunu merak edersen Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu’nun web sitesine gerekli bilgileri girerek yoğunluğu kontrol edebilirsin. Hangi seviyede nasıl önlemler alınması gerektiği bu kurumun web sitesinde yer alıyor.

 

Güneşten Korunmak İçin Yapman Gerekenler

1.Daima Güneş Kremi

Güneş kremleri üzerinde yer alan SPF ifadesi UV ışınlarını engelleme konusundaki etkinlik derecesini belirtir… SPF sayıları yükseldikçe koruma oranı da yükselir. Mesela sonbahar ve kış aylarının bulutlu ve serin günlerinde 15 SPF’e sahip güneş kremleri yeterli olabilir. Yaz aylarında ise cildinin hassasiyet seviyesine göre bir güneş kremi tercih edebilirsin. Hatta yağlı, karma ve kuru cilt tipleri için ayrı ayrı sunulan ürünler mevcut… Cilt tipine göre seçim yapmak daha faydalı olacaktır.

Güneşten korunmak için krem kullanma konusunda krem sürüldükten sonraki eylemler ve süre çok önemli. Tatil günlerinde güneş altında iki saatten fazla kaldığında, yüzdüğünde veya terlediğinde kurulanıp güneş kremini tazelemen gerekir… Ayrıca dudak bölgeni de güneşten korumak için SPF içerikli dudak nemlendiricileri kullanabilirsin.

 

 

 

2.Gölgede Biraz Mola

Gün boyunca güneşe maruz kalmak cildin için yıpratıcı etkilere sebep olabilir. Her ne kadar koruyucu kremler kullanmış olsan bile belli bir süre sonra krem etkisini yitirdiğinde güneşin yakıcı etkisi cildini tahriş edebilir. Bu sebeple gölge alanlarda zaman zaman mola vermek, güneş kremini tazelemek oldukça etkilidir. Ayrıca UV ışınlarına karşı cildini uzun vadede korumuş olursun…

 

 

 

3.Giysilerin Etkisi

Keten ve pamuk içerikli kıyafetler yaz aylarında aşırı terlemenin önüne geçerek kuru kalmanı sağlar. Bu da UV ışınları konusunda oldukça önemli… Çünkü ıslak kıyafetlerin güneş ışınlarına karşı koruması çok düşüktür… Ayrıca koyu renk kıyafetler güneş ışınlarını daha fazla çekeceği için yaz aylarında açık renkler tercih etmek de etkili olacaktır.

4.Şapkalar Yakın Dostun!

Vücudumuzun en hassas bölgeleri olan yüz, kulaklar ve boyun için şapkaların koruması önemli… Kanvas dokulu şapkalar güneş ışığının geçişini engelleyerek UV ışınlarının yaratacağı hasarı engeller. Güneş kremini de kullandıktan sonra hiçbir güç seni durduramaz! Eğer bu şekilde kendini korumak istersen OXXO’daki şapka modelleri sana yol gösterebilir… :)

 

 

 

5.Havalı ve Koruyucu Güneş Gözlükleri!

Güneşten korunmak için en iyi şekilde kalkan oluşturmaya çalışıyoruz… Bu korumayı tamamlayacak diğer tüyolardan biri güneş gözlüğü kullanımı! Gözlerimizin hassas yapısını da UV ışınlarından korumak oldukça önemli… Bunun için hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı korumalı olan gözlük camlarından tercih etmelisin. Eğer yüz tipine uygunsa göz çevreni de içine alarak koruyacak şekilde tasarlanmış güneş gözlükleri kullanabilirsin. Sen de kendi yüz tipine ve muhteşem tarzına uygun güneş gözlüklerinden birini seçmek istersen hemen OXXO’daki Güneş Gözlüklüğü kategorisini incele! :)

 

 

Şimdi sen de güneşten korunmak için gerekli önemleri alarak mevsimin keyfini çıkarabilirsin… Vücudumuzu koruma altına alarak daha sağlıklı ve güçlü olmak her zaman mümkün! :) #oxxolovesyou

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr