Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Bahar Işıltısı: Evde Saç Maskesi Yapalım! >>
0

 

 

 

Soğuk havanın cildimizi kurutan etkisi saçlarımız için de geçerli. Uzun ve soğuk geçen kışın ardından saçlarımız yeterince yoruldu... Sadece mevsim koşullarıyla da sınırlı değil. Saçlarımız dönemsel veya hormonal etkilerle yıpranmaya eğilimli olabiliyor. Bazen tek tip bakım rutinleri de saçı yorabiliyor. Bu durumda bir değişikliğe ihtiyacımız olduğunu düşünmek en doğrusu… Ayrıca bahar geldi ve güneş artık kendini daha fazla gösteriyor. Bu da demek oluyor ki saçlarımız güneş ışığına daha fazla maruz kalacak. O halde saç bakım rutinimizi yenilemenin vakti geldi… Şimdi evde saç maskesi tarifleri ile saçlarımızı canlandırıp yeni mevsime hazırlayalım! :)

 

 

 

Saçlarımıza Neden Maske Uygulamalıyız?

Saç maskeleri saç diplerimizi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur. Kuru ve hasar görmüş saçlar için evde saç maskesi uygulamak oldukça faydalıdır… Besleyici saç maskeleri saç sağlığımızı iyileştirerek saçlarımızın daha güçlü ve sağlıklı uzamasını de destekler. Ayrıca şampuan ve saç kremlerinin aksine maske uygulamaları 15-20 dakika kadar sürdüğü için daha etkili olur.

Doğal yağlar ve bazı besinler saç maskelerine dahil edilerek evde kendi saç bakımımızı yapabiliriz. Eğer dışarıdan alacağın ürünleri tercih edeceksen de içerisinde en az kimyasal olan ürünleri kullanmanı öneririz. Doğal malzemeler her zaman en sağlıklı sonucu verecektir… :)

 

1.Muzlu Saç Maskesi

Evde saç maskesi konusu açıldığında mutlaka akla gelen bir malzeme; muz… Lezzetli olduğu kadar saçı besleme konusunda da oldukça etkili. Saçlarını uzatma aşamasında olanlar için uygun olan bu maske B vitamini, magnezyum, potasyum ve biotin açısından fazlasıyla zengin… Saçlarının doğal parlaklığını ön plana çıkaracak olan bu maskeyi sen de mutlaka denemelisin.

Malzemeler;

1 muz

1 yumurta

1 çay kaşığı zeytinyağı

4 damla lavanta yağı(hoşuna giden başka bir doğal yağı da kullanabilirsin)

Yapılışı;

Muzu püre haline getirdikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp 15 dakika kadar saçında bekletmen yeterli olacaktır. Daha sonra saçını soğuk su ile durulayabilirsin. Muzlu saç maskesini haftada 1-2 kez uygulayabilirsin.

 

 

 

2.Hindistan Cevizli Saç Maskesi

Yine evde saç maskesi konusunun vazgeçilmezi olan Hindistan cevizi yağı imdadımıza yetişiyor. Özellikle yıpranmış dalgalı ve kıvırcık saçlar için kurtarıcı olan Hindistan cevizi yağı çok etkili. Bu yağ, saçı dış etkilere karşı korur ve saç dökülmesine karşı savaş verir. Tek başına da kullanabileceğin bu yağı sağlıklı bir saç maskesi haline getirebilmek için birkaç malzemeden yardım alabilirsin.

Malzemeler;

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı;

Oda sıcaklığında sıvı hale gelmiş olan Hindistan cevizi yağını ve balı karıştırdıktan sonra sirkeyi de ilave ederek maskeni hazırlayabilirsin. Daha sonra ellerinle veya bir fırça yardımıyla maskeyi saçlarına uygulayabilirsin. Hindistan cevizli saç maskesini 20 dakika kadar saçında bekletebilirsin. Ardından saçını ıslatmadan önce maskeyi saçından akıtabilir ve daha sonra şampuanlayabilirsin. Bu maskeyi haftada 1 kere uygulamak yeterli olacaktır. :)

 

 

 

3.Aloe Veralı Saç Maskesi

Çoğumuzun evinde bulunan Aloe Vera bitkisi her derde deva diyebiliriz. Evde saç maskesi konusuna geldiğimizde de kurtarıcı olan bu bitkiyi mutlaka kullanmalısın. Kepeklenen saç derisini rahatlatan Aloe Vera sayesinde saçlarını güçlendirebilirsin.

Malzemeler;

3 yemek kaşığı Aloe Vera jeli

1 yemek kaşığı zerdeçal

4 damla biberiye yağı

5 damla çay ağacı yağı

Yapılışı;

Bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra parmak uçlarınla saç derine karışımı uygulayabilirsin. Yumuşak hareketlerle masaj yaparak maskeyi uyguladıktan sonra 15-20 dakika kadar bekleyebilirsin. Hatta istersen maskeyi gece uyumadan önce uygulayıp sabah saçını yıkayabilirsin. Aloe Vera içerikli saç maskesini haftada 1-2 kez kullanabilirsin. :)

 

 

Evde saç maskesi tarifleri ile saçlarını güçlendirip yeni mevsime hazırlanabilirsin. Daha güçlü ve parlak saçlar için koruma kalkanı oluşturmak en güzeli! :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr