Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Evde Sağlıklı Öğünler Hazırlayalım! >>
1

 

 

Zaman kavramı hepimiz için çok önemli… Yeni güne başlarken harcanan 1 dakika bile çok değerli! Günün devamı için planlanan her şeyin sırasıyla ilerlemesi ve bütün bunlar olurken öğünleri aksatmamak… Sen de günün koşuşturması içerisinde bazı öğünleri atlıyor ve hatta geçiştirmek için farklı yollara başvuruyor musun? Eğer buna cevabın evet ise okumaya devam et…

Güne başlarken yapılan kahvaltı ve sonrasında gelen öğünler metabolizmamızı fazlasıyla etkiliyor. Öğünler için doğru seçimler yapmak bizim için çok önemli. Ne yediğimizin farkında olarak, vücudumuza hak ettiği değeri vermeliyiz… “İyi ama sağlıklı öğünleri her yerde bulamıyorum ya da evde buna vakit ayıramıyorum” diyebilirsin. Biz bunun için seninleyiz! Sana önereceğimiz sağlıklı tarifler evde hazırlanabilen kolay aşamalardan oluşuyor. Şimdi bizi takip et ve sen de kendini sağlıkla ödüllendir! :)

 

 

 

 

1.Güne Güzel Başlangıç!

Günün en önemli öğünlerinden biri kahvaltı… Güne başlarken tüketeceğin birçok besin günün devamındaki enerjini ve tokluk seviyesini fazlasıyla etkiler. Hem sağlıklı hem de uzun süre tok kalabileceğin bir kahvaltı önerimiz var!

 

Sebzeli Omlet

Malzemeler;

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı yağsız süt

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 adet kapya biber

1 adet sivribiber

Bir tutam maydanoz

Yapılışı;

Yumurta ve sütü bir kap içerisinde çırptıktan sonra içerisine doğradığın biberleri ve maydanozu ekleyebilirsin. Ardından bu karışımı yağ ile ısıttığın tavaya dökebilirsin. Sebzeli omletin piştikten sonra afiyetle yiyebilirsin! :)

 

 

 

 

 

2.Öğle Yemeğin Hazır!

Öğle yemeği için sağlıklı tarifler arıyorsan doğru yerdesin! Bu tarifte yer alan besinler sayesinde az kaloriyle fazlasıyla doyacaksın…

 

Sebzeli ve Yoğurtlu Makarna

Malzemeler;

1 su bardağı tam buğday makarna

3 yemek kaşığı ev yoğurdu veya light yoğurt

1 adet kapya biber

5-6 adet zeytin

Bir tutam maydanoz ve dereotu

1 yemek kaşığı mısır

Üzerine; karabiber, kekik, nane

Yapılışı;

Makarnayı pişirip soğuttuktan sonra yoğurtla karıştırabilirsin. Ardından doğradığın tüm malzemeleri içerisinde ekleyebilirsin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine karabiber, kekik ve nane ekleyerek tarifini servise hazır hale getirebilirsin. Ayrıca bu tarifi yemek kabına koyarak işe giderken yanında da götürebilirsin. :)

 

 

 

 

3.Sağlıklı Ara Öğün!

 

Domatesli Poğaça

Malzemeler;

1 adet yumurta

2 su bardağı yulaf

2 yemek kaşığı yağsız yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 adet domates

2 yemek kaşığı lor peyniri

Bir tutam maydanoz

Yarım çay kaşığı pul biber ve karabiber

Tuz

Yapılışı;

Yumurtaları çırpıp öğütülmüş yulaf ile karıştırdıktan sonra yoğurt ilave edebilirsin. Ardından bu karışıma kabartma tozu, rendelenmiş domates ve lor peyniri ekleyebilirsin. Son olarak doğradığın maydanozları, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyerek karışımı homojen hale getirebilirsin. Daha sonra elde ettiğin kıvamlı karışıma yuvarlak şekiller vererek fırın tepsisine dizebilirsin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçalarını pişirebilirsin. Bu tarifi ana yemeklerden sonraki ara öğünlerde afiyetle yiyebilirsin… :)

 

 

Kısa sürede yapabileceğin kolay sağlıklı tarifler ile sen de az kalorili ve doyurucu lezzetlerin keyfini çıkar! :)


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr