Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Yoga İle Kaynaşma Vakti >>
2

Son dönemlerin en popüler aktivitesi haline geldi yoga. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var tabii. Sen hangi gruptasın bilmiyoruz ama eğer yogaya ön yargılı yaklaşanlardansan bu yazıyı okuduktan sonra ona bir şans vermeyi deneyebilirsin. Ayrıca unutmamalısın ki bu ön yargın deneyimlediğin yanlış deneme derslerinden de kaynaklanmış olabilir.

 

 

 

Öncelikle yogaya sadece basit bir spor olarak bakmamalısın. Fiziksel olduğu kadar ruhsal ve zihinsel bir çalışma yoga. Asıl amacı sana esneklik veya fit bir vücut sağlamak değil. Fiziksel gücünü bir araç olarak kullanarak zihnini sadelik ve huzur ile buluşturmayı amaçlıyor. Bir yandan huzur bulurken öteki taraftan vücudunu şekle sokuyor. Fakat fitness gibi kaslarına ve kemiklerine fazla baskı yaparak hızlı bir sonuç almak yerine yoga vücudunu yavaş yavaş şekle sokuyor ve canlandırıyor. Burada bir parantez açmak istiyoruz. Yoga vücudu dinlendirir, zihni açar, huzur veriri gibi sözler hiç yoga denememiş insanlara saçama geliyor olabilir. Fakat emin ol! Bir kere denediğinde ruhuna kattığı huzura, iyimserliğe ve pozitif enerjiye inanamayacaksın. Özellikle şehir hayatının koşuşturmasında fazlaca stres ile mücadele ederken, yoga tüm bu negatif streslerden uzaklaşmanı, dolayısıyla da sağlıklı bir yaşam sürmeni sağlıyor. Vücudunu esnetmenin sana ne kadar iyi geldiğini 45 dakikalık bir yoga denemesi sonunda sen de göreceksin. Ayrıca skolyoz, ankilozan spondilit gibi omurga rahatsızlıklarına da çok iyi gelen bir spor. Tabii, burada sadece nefes ve esneme tek kritik nokta değil. Pozisyonları doğru yapmak, bir diğerine doğru geçmek ve her şeye aynı anda odaklanmak da çok önemli. Bu yüzden mutlaka profesyonel bir hoca eşliğinde yapman gerektiğini unutma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kış aylarının getirdiği kapalı, soğuk ve kasvetli hava koşullarının bizleri soktuğu depresif moddan da yoga sayesinde pekala kurtulabilirsin.

Usta yogiler demiş ki; "Sözcükler yoganın gerçek değerini anlatmakta yetersiz kalıyor, yoga ancak deneyimlenebiliyor." Yoga bu cümleden daha iyi anlatılamazdı herhalde. Sence de ön yargılarını yıkıp profesyonel bir hoca eşliğinde yoga yapmayı denemenin zamanı gelmedi mi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Active Wear Koleksiyonunu Keşfetmek için Tıkla!

 
 
Etiketler : spor , Spor , sağlık , yoga , sağlıklı yaşam ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr