Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / İdeal Kahvaltı: Lezzetli Yulaf Tarifleri >>
0

 

 

Sağlıklı kahvaltı tarifleri deyince aklımıza gelen besinlerden biri yulaf ezmesi! Farklı damak tatlarına uygun olarak meyvelerle, kuruyemişlerle ve yoğurt gibi süt ürünleriyle yapılan yulaf ezmesi karışımları hala çok popüler… Üstelik popüler olduğu kadar da doyurucu bir alternatif! Sabahları vakti kısıtlı olanlar, uzun süre tok kalmayı amaçlayanlar ve öğünlerinde sağlıklı yiyecekler tüketmek isteyenler için yulaf ezmesi tarifleri oldukça kurtarıcı… Hadi şimdi sağlıklı kahvaltı tarifleri için mükemmel seçenek olan yulaf ezmesiyle neler yapabileceğimize bir bakalım! :)

 

 

 

 

1.Tarçınlı Yulaf Ezmesi Tarifi!

Sağlıklı kahvaltı tarifleri için mükemmel alternatiflerden biri olan bu tarifi kesinlikle değerlendirmelisin! Geceden hazırlayacağın bu kolay tarifi sabah vakit kaybetmeden tüketebilirsin.

Malzemeler;

1 buçuk su bardağı yulaf ezmesi

1 buçuk su bardağı yağsız süt

1 buçuk çay kaşığı vanilya özü

1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kapaklı bir kap içerisine boşaltabilirsin. Hava almayan bir kap olmalı ve bu karışımı sabaha kadar buzdolabında bekletmelisin. Geceden sabaha kadar karışımın güzel bir kıvam alacağı için ertesi gün afiyetle yiyebilirsin… :)

 

 

 

 

2.Fıstık Ezmeli Yulaf Ezmesi Tarifi!

Hem protein içerikli hem de vücudunun şeker ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bir tarif! :) Bu tariften sonra gün içerisinde gelen tatlı krizleri senden uzak olacak…

Malzemeler;

1 su bardağı su

1 su bardağı yulaf

1 muz

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yapılışı;

Küçük bir tencere içerisinde suyu kaynattıktan sonra içerisinde yulaf ezmesini ekleyebilirsin. Ara sıra karıştırarak yulaf ezmesi suyu çektikten sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kadar bekletmelisin. Ardından dilimlenmiş muzu ve fıstık ezmesini yulafın üzerine ekleyebilirsin. Dilersen üzerine toz tarçın serperek biraz daha tat katabilirsin. :)

 

 

 

 

3.Fırında Hindistan Cevizli Yulaf Ezmesi!

Sağlıklı kahvaltı tarifleri içerisinde yer alan bu önerimizi bir önceki günün akşamında hazırlayıp ertesi günün sabahında hemen tüketebilir veya işe giderken yanına alabilirsin. :)

Malzemeler;

3 su bardağı yulaf ezmesi

1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı toz Hindistan cevizi

Yarım çay kaşığı tuz

3 su bardağı yağsız süt

1 çay kaşığı vanilya özü

2 yumurta

Yarım su bardağı elma püresi

2 yemek kaşığı bal

Yapılışı;

Öncelikle fırında yapacağın bu tarif için pişirme kağıdı kullanmanı önereceğiz. :) Tarife başlarken orta boy bir kap içerisinde yulafı, kabartma tozunu, Hindistan cevizini ve tuzu karıştırıp kenara ayırabilirsin. Ardından sütü, yumurtayı, elma püresini ve balı daha geniş bir kap içerisinde karıştırabilirsin. Daha sonra bu sütlü karışımın içerisinde yulaflı karışımı ekleyebilirsin. İyice karıştırdıktan sonra pişirme kağıdı serdiğin tepsi üzerinde karışımı dökebilirsin. Önceden 180 derecede ısıttığın fırına tepsiyi koyabilir ve 35-40 dakika kadar pişirebilirsin… :)

 

 

 

 

Yulaf ezmesi tarifleri ile sağlıklı bir kahvaltı eşliğinde güne başlaman mümkün olacak… Gün içerisinde tokluk hissini uzun süre devam ettirerek açlık ve tatlı krizlerinden uzak kalabilirsin! :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr