Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Serinlik Zamanı: Soğuk Smoothie Tarifleri >>
0

 

 

 

Beklenen bol güneşli yaz günleri geldi… Şimdi güneşin tadını çıkarma zamanı! Fakat her ne kadar güneşin sıcaklığını seviyor olsak da bu sıcaklığın arttığı günler bazen bunaltıcı olabiliyor. Peki serinlemek için neler yapıyoruz? Her zaman bir havuz başında serinleme imkanı bulamasak da evde kendi mutfağımızda serinleme çözümleri üretebiliriz. Birkaç malzeme ile bizi havuz başına veya esintili plajlara sürükleyecek soğuk smoothie tarifleri kurtarıcı oluyor… Sen de seveceğin ve besin değeri yüksek olan yiyeceklerle harika smoothieler yapabilirsin. Şimdi tarifleri keşfetme zamanı!

 

 

 

Evde Smoothie Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde smoothie nasıl yapılır diye düşünüyorsan biz doğru bilgiler için buradayız! :) Smoothie yaparken dikkat etmen gereken noktaları bilirsen, harika karışımlar yaratabilirsin.

  • Öncelikle iyi bir blender edinmek çok işine yaracaktır… Meyve ve sebzelerin en iyi şekilde homojen hale gelmiş olması oldukça önemli.
  • Evde smoothie yaparken sağlıklı besin kaynaklarınız baz olarak kullanmaya dikkat etmelisin. Mesela baz olarak kullanacağın gıdalar arasında en etkili olanlar; su ve süt… Bunlar dışında yoğurt da iyi bir seçenek. :)
  • Sebze ve meyveleri bir arada kullanmak her zaman iyi olmayabilir. Çok sulu olan iki meyve ve sebzenin bir araya gelişi pek de iyi sonuçlar vermeyecektir. Bunun için evde smoothie yaparken sulu meyveler tercih ettiysen ve tarifine sebze de eklemek istiyorsan seçeceğin sebze sulu olmamalıdır. Bu şekilde dengeleyerek harika kıvamlar elde edebilirsin.
  • Malzemelerin sırasına dikkat… Evde smoothie yaparken ilk önce sıvı malzemeleri, daha sonra katı olanları blenderdan geçirmek mükemmel sonuçlar verecektir.


Şimdi gelsin soğuk smoothie tarifleri diyoruz! :)

 

 

 

1.Yeşil mi Yeşil Soğuk Smoothie!

Malzemeler;

1 avuç kadar ıspanak

1 avuç kadar lahana

Yarım su bardağı ananas

Yarım elma

1 su bardağı sıkılmış portakal suyu

Yapılışı;

Öncelikle ananas, elma ve portakal suyunu blender içerisinde karıştırabilirsin. Homojen bir görünüm elde ettikten sonra ıspanak ve lahanayı da ekleyerek karıştırmaya devam edebilirsin. Dilersen karışıma bol bol serinlik katmak için birkaç buz ekleyebilirsin. Buna ek olarak karışımı buzdolabında beklettikten sonra da tüketebilirsin.

 

 

 

2.Canlandırıcı Pembe Smoothie!

Malzemeler;

1 buçuk su bardağı yağsız süt

1 su bardağı dondurulmuş çilek

1 su bardağı dondurulmuş ahududu

1 portakal

1 orta boy havuç

1 orta boy pancar

Yarım muz

Yapılışı;

Sütü, soyulmuş portakalı, doğranmış havucu ve dörde bölünmüş pancarı blenderda karıştırabilirsin. Daha sonra çilek, ahududu ve muzu da ekleyerek smoothieyi tamamlayabilirsin. Elde edeceğin pembe karışımı buzdolabında beklettikten sonra veya içerisinde buz ekledikten sonra dilediğin gibi tüketebilirsin. İstersen karışımı sabah yapıp termosuna doldurarak yanında taşıyabilirsin! :)

 

 

 

3.Enerjik Naneli Smoothie!

Malzemeler;

Yarım salatalık

1 su bardağı Hindistan cevizi suyu

1 su bardağı çilek

1 su bardağı ananas veya ananas suyu

6 adet taze nane yaprağı

Yapılışı;

Hindistan cevizi suyunu, doğranmış salatalığı ve ananası blenderda karıştırabilirsin. Ardından çilekleri de ekleyip karıştırdıktan sonra naneleri ilave edebilirsin. Tüm malzemeler karıştırdıktan sonra soğuk smoothie hazır! :)

 

 

Evde soğuk smoothie tarifleri ile serinleme zamanı! Sen de birkaç malzeme ile harika karışımlar yaparak hem sağlıklı hem de serinletici smoothieler yapabilirsin.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr