Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Dekor Fikirleriyle Yeni Yıl Mucizesi >>
0

Yeni yıl dekoruna hala karar vermedin mi? Haydi gel beraber yılbaşı konseptini tasarlayalım…

Yazı: Peyzaj Mimarı Selen Tanyeri

Mucizelere inanır mısın? İçinde bir anda ‘aman sen de ne mucizesi?’ diye bir iç ses uyandıysa, ya retro veya ay tutulması gibi dönemeçler sana hiç bulaşmamış ya da yeni yıl ruhuna inanmıyorsun demektir. Oysa Aralık ayı tam da bu ruhun ayıdır, mucizeler için biçilmiş kaftandır. Olabildiğince pullu payetli, ışıltılı bir aydır. Yoksa sen hala parıltılı bir bluz almadın mı kendine? Etrafına bir bak, yeni yıl için kıyafetler parıldadı, mekanlar ise yeni yıl süsleriyle dans ediyor resmen :) Noel Babalı dekorlar, kurşun asker heykeller, tüylü yılbaşı topları, ışıklı süslemeler… Tüm bunlardan etkilenmemek elde değil! 

 

 

Bu sezonun başka olmazsa olmazları arasına tarçınlı kurabiye süslemeyi, televizyonda yeni yıl/Noel filmleri izlemeyi ve etrafta çalan Noel şarkılarını da ekleyebiliriz. Bu satırları da umarım şu anda elinde sıcak bir kakao eşliğinde okuyorsundur. Buraya kadar her şey kusursuz ilerliyorsa bu dönem kendini bir kar küresi içinde hayal edebilirsin! Hatta yeşil bir dünya şeklindeki bir kar küresi içinde! Bir süre sonra bu renkli dünya seni de içine alacak, tıpkı Oxxo’nun yeni yıl konseptli mağazaları gibi...

 

 

Yeni yıl ruhuyla buluştuysan şimdi bunu bir adım ileriye taşıyalım ve buradan ilham alıp kendi odamızı, evimizi süslemek için kolları sıvayalım. Elbette geç kalmadın, 31 Aralık’a kadar zaman var. :) İşe ilk olarak renk seçimiyle başlamalısın. Klasik bir yeni yıl seviyorsan kırmızı ve yeşilin etkisinde ilerleyebilirsin. Kırmızı topları destekleyen kırmızı dallı ilexler, kırmızı yapraklı Atatürk çiçekleri listende yer alabilir. Masa ortası için göknar dallarından garland yapabilirsin. İğne yapraklı olan göknarın dalları biraz daha tombiktir, o yüzden de daha dolgun bir görüntü verir. Bunu doğal dokulu yeşil bir runner gibi de düşünebilirsin. Üzerine yer yer kozalaklar, mumluklar da ekledin mi, tamamdır.

 

 

 

Televizyon ünitesine, şömine üzerine ve pencere kenarlarına da yine aynı uygulama ile bunu devam ettirebilirsin. Biraz daha yeşil doku etkisinde bir yeni yıl süslemesi hayal ediyorsan iç mekân bitkilerinin de gücünden yararlanabilirsin. Şimdi gözlerini kapa ve bir fotoğraf karesi hayal et… Sosyal medyada bitkiler ile yanak yanağa fotoğraf çekmek isteyen bir “Plantfluencer” (Bitkiler dünyasının influencerı da diyebiliriz) olmak mı hedefin?  O zaman gel, bu satırlarda buluşalım! 

 

 

 

Size göz kırpan bir monstera, yatak odasında “Günaydın” diye seslenen aloe vera veya salonda havayı temizleyen kurdele çiçeği! Yeşilin farklı tonları yan yana geldiği zaman güzel bir görüntü oluşturur. Oxxo mağazalarında da dikkatini çekmiştir bu bitkiler, terracota saksılar içinde daha da dekoratif görünüyor, sen de aynen böyle deneyebilirsin, bu şekilde mekana daha sıcak bir etki veriyor. Bitki listeni oluştururken farklı form ve yaprak dokuları olmasına dikkat etmelisin. Calathea, kılıç, ananas, Chamaedora bunlardan sadece birkaçı… Ama elbette para bitkisi olan Pilea’yı da unutacak değiliz!

 

O zaman biraz da renk!

Herkesin farklı zevkleri, renkleri, hayalleri vardır. Yeni yıl için senin de renkli ruhuna seslenen bir dekorasyon önerisi istiyorsan elbette seni de unutmuş değilim. Yeşil dokunun, sürdürülebilir bitki konseptinin üzerine biraz kırmızı, biraz mavi, yeşil, pembe koyduk mu tamam; biraz da altın renkli yılbaşı toplarıyla ortamı tam bir karnavala dönüştürebilirsin. Gözünde canlanmasını istiyorsan ünlü influencer Chiara Ferragni’nin renkli ağacı tam sana göre, ne dersin?  İstediğin renkte yılbaşı süsü bulamıyorsan da o zaman işin içine biraz ‘kendin yap’ ruhu katalım. Sprey boya ile okaliptüs yapraklarını, kuru yaprakları veya dalları boyayabilirsin. Bunlardan buketler yaptıktan sonra da garlandların içine yerleştirebilirsin.

 

 

Renkli veya sade; ister klasik ister pop art; hangi yeni yıl konseptini tercih edecek olursan ol, güzel, renkli bir yıl seninle olsun, unutma yeni yıl mucizesi seninle! Şimdiden iyi yıllar…

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr