Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Yılbaşı Rehberi: Yaratıcı Ağaç Süslemeleri >>
0

 

 

Yılbaşı yaklaşırken yavaş yavaş yeni yıl ruhunu hissetmeye başladık… Yılbaşına özel desenler, renkler ve hediye önerileri karşımıza çıkarken neden evde de yeni yıl ruhu canlanmasın dedik… :) Konfor alanımız olan evlerimiz için yeni yıl umudunu yeşerten çam ağaçları ve bu ağaçlar için yapılan süslemeler… Yeni yılı temsil eden renklerle ve aksesuarlarla göz kamaştıran yılbaşı ağacı süsleme önerileri şimdi senin için geliyor!

 

 

 

Yılbaşı Ağacı İçin Renk Seçimi

Yılbaşı ağacı süsleme konusunda geleneksel olarak kırmızı, yeşil ve altın renk tonları kullanılır… Ama farklılık isteyenler için gri, beyaz veya gümüş tonları da trendler arasında! :) Lacivert veya parıltılı detaylardan oluşan süs malzemeleri de oldukça popüler…

 

Yılbaşı Ağacı Süsleme Tüyoları!

  • Süslemek için kullanacağın aksesuarları almadan önce kendine bir tema belirlemelisin. Daha sonra belirlediğin temaya uygun aksesuarları alarak işe koyulabilirsin.  :)

  • Alacağın süsler farklı boyutlarda ve şekillerde olursa çeşitlilik elde edebilirsin…

  • Yılbaşı ağacı için aldığın aksesuarları sadece ağaç dallarının uç kısımlarına değil, ağacın iç kısımlarına da yerleştirmelisin.

  • Eğer yılbaşı ağacında şeritli led ışıklar veya ip şeklinde kullanılan süslemeler tercih edeceksen, bu aksesuarları ağaca sararken yukarıdan aşağı doğru ilerlemelisin. Bu şekilde yatay bir görünüm elde ederek bütünlük yaratabilirsin.

  • Yılbaşı ağacının taban kısmına kırmızı bir battaniye veya örtü sererek sıcak bir görüntü elde edebilirsin. Buna alternatif olarak ağacı hasır bir sepetin içine yerleştirmek de harika olacaktır! :)

 

 

1.Popüler Kırmızı ile Geleneksellik!

Yılbaşı ağacı süsleme konusunda en çok tercih edilen renklerden biri kırmızı… Kırmızı aksesuarların ağırlıkta olduğu bir yılbaşı ağacı fazlasıyla dikkat çekecektir. Mesela belirlediğin temaya yönelik olarak kırmızı yıldız, kalp veya farklı şekillerde süsler tercih edebilirsin. Aksesuarları desteklemek için kırmızı kurdeleler kullanarak canlılık yakalayabilirsin. Hatta bu görünümü desteklemek için ağacın altına içerisinde kırmızı renk barındıran kutular da yerleştirebilirsin. :)

 

2.İskandinav Esintileri!

Yılbaşı ağacını süslemek için tercih edeceğin beyaz, gümüş veya şeffaf renkli aksesuarlar evine farklı bir hava katabilir. Ahşap detaylı aksesuarlar, küçük hayvan figürleri İskandinav esintisini destekleyerek yılbaşı ruhunu canlandırabilir. Ağacın altında kullanacağın vegan kürk detaylı bir örtü de oldukça ilgi çekici görünecektir. :)

 

 

 

3.Mevsimden İlham Al!

Mevsime özel bir görünüm yaratmak istersen yılbaşı ağacın için beyaz tonlardan oluşan aksesuarlar tercih edebilirsin. Yılbaşı ağacında karlardan ilham alan bir görünüm elde edebilmek için kar tanesi veya buz şeklindeki aksesuarlar alabilirsin. Aydınlatma için kar taneli led ışıklar, gümüş renginde toplar veya şeffaf süslemeler tercih edebilirsin.

 

4.Rustik Dokunuş!

Ev dekorasyonunda da popüler olan Rustik tarzı yılbaşı ağacı süsleme işine de dahil edebiliriz… Taze orman havasını yeni yıl ruhuyla birleştirmek için kızıl ve ahşap tonlarından oluşan yaprak şeklindeki süsleme aksesuarları mükemmel seçenek… Rustik tarzın doğayı kucaklayan atmosferini yılbaşı ağacına adapte etmek çok keyifli olabilir. Bu havayı biraz daha desteklemek için ağacın dallarına çam kozalakları yerleştirebilir, ayrı satın alabileceğin çam yapraklarıyla güzel bir çelenk oluşturabilirsin. Elde edeceğin noel çelengini çam ağacının bulunduğu alandaki duvara asabilirsin… :)

 

 

Yeni yıl yaklaşırken sen de yılbaşı ağacı süsleme konusunda kararsız kaldıysan verdiğimiz tüyolar hoşuna gidebilir… Evdeki atmosferi tamamen yeni yıl ruhuna uygun bir hale getirmenin tam zamanı! :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr