Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Mükemmel Yılbaşı Sofrası İçin Öneriler! >>
0

 

 

Yeni yıla az bir zaman kalmışken 2023’ün hepimize mutluluk, sağlık ve bereket getirmesini dileyelim! Yazıya güzel dileklerle başlamışken yeni yılı evde karşılayacak olanlar için heyecan verici önerilerimizden bahsedebiliriz. Yeni yılı evde karşılamanın en önemli unsurlarından biri; yılbaşı sofrası değil mi? Geceye renk katacak sofralar, atıştırmalıklar ve dekorasyon! Özenle hazırlayacağın yılbaşı sofrası için önerilerimiz seni bekliyor…

 

 

 

1.Yemekte Ne Var?

Yılbaşı akşamında en önemli unsurlardan biri sofra demiştik… Yemek için menüyü mümkün olduğunca hafif hazırlayıp gecenin devamının daha hafif geçmesini sağlayacaktır. Yemekten önce sunmak için zeytinyağlıları tercih edebilirsin…

Yılbaşı menüsü içerisinde ana yemekleri ızgarada veya fırında pişirmek mükemmel olacaktır. Bu konuda tüm akşamı karşılayacak bir menü arıyorsan Yeni Yıla Lezzetli Başlangıç: Yılbaşı Menüsü yazımız sana yardımcı olabilir! :)

 

2.Renk Seçimi!

Menüyü kafanda oluşturup planladıktan sonra masa düzeninde kullanacağın rengi seçebilirsin. Yılbaşı sofrası denilince aklımıza gelen ilk renk kırmızı ya da yeşil ama farklılıktan yana olanlar dilediği rengi kullanabilir! Klasik bir yılbaşı sofrası için; ekose desenli masa örtüsü, kırmızı renk tonlarını barındıran tabaklar ve buna uygun peçeteler harika bir bütünlük yaratır! :) Aynı zamanda masanın ortasına konumlandıracağın yılbaşı çiçeği ve dekoratif mumlar da işini kolaylaştırır…

 

 

 

3.Dekoratif Öneriler!

Evde kendin uygulayabileceğin birkaç dekorasyon dokunuşuyla yılbaşı sofranda harikalar yaratabilirsin… Mesela evde bulunan cam kavanozlar içerisine su doldurup, üzerine koyacağın küçük mumlar harika görünecektir. Cam kadehler içerisine koyacağın farklı şekilde kesilmiş meyveler de harika olmaz mı? Ayrıca sofrada kullanacağın sunum tahtalarıyla birlikte aralara yerleştireceğin küçük mumlarla da eşsiz bir ambians yakalayabilirsin…

 

4.Sevindiren Sürprizler!

Yılbaşı sofrası doyurucu nitelikte olduğu kadar misafirlerin duygularına da dokunmalı! Yılın son akşamında sevdiklerine küçük sürprizler yapmak çok hoş olabilir… Masada herkese özel olarak bırakacağın küçük notlarla herkesin yüzünü gülümsetebilirsin. Biraz daha etkileyici bir yılbaşı sofrası için sevdiklerine hazırlayacağın küçük hediyeleri masaya yerleştirebilirsin. Küçük keselere koyacağın hediyeler aynı zamanda sofraya da ayrı bir hava katabilir! :)

 

5.Yılbaşı Gecesine Özel Tatlılar!

Herkesin mutlu edecek tatlılar yılbaşı sofrası için harika seçenekler var! Bizim önerimiz olan çikolatalı tatlı tarifi dikkatini çekebilir.

 

 

 

  • Çikolatalı Milföy!

Malzemeler;

1 paket milföy

4,5 su bardağı süt

1 su bardağı un

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket krema

Sos İçin;

1 paket çikolata sosu

Yarım litre kadar süt

70gr çikolata

Yapılışı;

Bir kap içerisinde kremayı ve 1 çay bardağı sütü karıştırmalısın. Bu karışım iyice çırpıldıktan sonra muhallebi için tencereye süt, un ve toz şekeri koyabilirsin. Ardından bu karışım kaynamaya başladıktan sonra vanilya ekleyip karıştırmalısın. Daha sonra muhallebiyi soğumaya bırakabilirsin.

Muhallebi soğuduktan sonra içerisinde kremayı ekleyerek karıştırabilirsin. Daha sonra muhallebiyi buzdolabında bir süre bekletmelisin. Muhallebi soğurken çikolata sosunu bir tencere içerisinde pişirip içerisinde çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırabilirsin. Daha sonra sosu ocaktan alıp soğumaya bırakabilirsin.

Milföy hamurlarını fırın tepsine uygun şekilde kestikten sonra tepsiye dizip, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsin. Milföylerin üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz sıcaklığının geçmesini bekleyebilirsin. Ardından bir borcam içerisine milföylerin yarısını ufalayıp yayabilirsin. Daha sonra hazır olan muhallebiyi borcama yaydığın milföyün üzerine dökebilirsin. Kalan milföyleri muhallebinin üzerini örtecek şekilde yerleştirebilirsin. Soğumuş olan çikolata sosunu da bu karışımın üzerinde gezdirerek dökebilirsin. Eğer vaktin varsa bu tatlıyı 24 saat kadar buzdolabında bekletmek harika olacaktır. Eğer zamanın yoksa sorun değil, 2 saat bekletmek de yeterli olacaktır! Afiyet olsun… :)

 

 

Yılbaşı sofrası için sunduğumuz önerilerle sen de yeni yıl akşamını sevdiklerinle birlikte mükemmel geçirebilirsin! Daha fazlasından haberdar olabilmek için oxxo.com.tr’ye gelip, üye olmaya ne dersin? :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr