Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Evdeki Barista: İçini Isıtacak Kahve Tarifleri >>
0

 

 

 

Havaların soğumasıyla birlikte sıcak içeceklere olan ilgimiz arttı… Özellikle hayatımızın büyük bir bölümünde yer verdiğimiz sıcak kahveler bu gruba dahil diyebiliriz. Artık birçok çeşidiyle tanıştığımız kahveleri evde, kendi mutfağımızda birkaç malzeme kullanarak mükemmel hale getirebiliyoruz. Buna yönelik olarak kış mevsimine çok yakışan, içimizi ısıtan ve günümüze enerji katan sıcak kahve tarifleri fazlasıyla dikkatimizi çekti… Şimdi kendi mutfağının baristası olarak yapabileceğin birkaç sıcak kahve tarifi ile tanışmaya hazırsan başlayalım! :)

 

 

 

Evde Sıcak Kahve Yapımı

Evde bir kahve makinesine sahipsen birazdan vereceğimiz tariflerde iki shot olarak espresso kullanabilirsin. Eğer sadece filtre kahve makinen veya french press’in varsa demlenmiş kahve de fazlasıyla işini görecektir… :) Önemli olan kahve zevkine göre miktarı ve sertliği kendin ayarlaman…

Tarçınlı Kış Kahvesi

Malzemeler;

Yarım çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı esmer şeker

Yarım çay kaşığı vanilya

1 su bardağı yarım yağlı süt

1 fincan demlenmiş filtre kahve

Yapılışı;

Kahveni demledikten sonra süt, esmer şeker, tarçın ve vanilyayı ayrı bir bardakta karıştırmalısın. Ardından bu karışımı kahvene ilave ederek sıcak şekilde servis yapabilirsin. Sıcaklık oranının yüksek olmasını istiyorsan sütü de ısıtarak işlemi gerçekleştirebilirsin.

 

 

 

Zencefilli Noel Kahvesi

Malzemeler;

1 su bardağı süt,

1 yemek kaşığı şeker

1 adet çubuk tarçın

2 adet karanfil

Bir fincan demlenmiş filtre kahve veya espresso

3 dilim taze zencefil

1 çay kaşığı toz zencefil

Yapılışı;

Öncelikle tercih ettiğin kahveyi demlemelisin. Ardından sütü bir tencereye alıp toz zencefil haricindeki tüm malzemeleri kaynatmalısın. Daha sonra süt ile kaynattığın karışımı büyük bir bardağa almalı ve içerisinde yavaş yavaş demlenmiş kahveyi koyabilirsin. Üzerine ise zencefil tozu dökerek servis edebilirsin. :)

 

 

 

Evde White Chocolate Mocha

Malzemeler;

35 gram krema

40 gram beyaz çikolata

1 bardak süt

Bir fincan filtre kahve veya espresso

Yapılışı;

Öncelikle seçtiğin kahveyi demlemelisin. Ardından kremayı kaynama noktasına kadar getirip içerisine beyaz çikolatayı eklemelisin. Demlediğin kahveyi de bu karışıma ekleyebilirsin. Daha sonra üzerine sıcak sütü de ekledikten sonra kahven servise hazır… :)

 

 

Evde sıcak kahve tarifleri ile hafta sonuna veya evdeki dinlenme vakitlerine keyif katabilirsin… Afiyet olsun! :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr