Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Avokado Mucizesi >>
2

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var avokadonun. Özellikle dünyada fit olmak ve sağlıklı beslenmek bir trend haline gelince, avokado da şöhret sahibi oldu. Kimi için tatsız tuzsuz bir besin, kimi içinse mucizevi bir besin. Sağlıklı yağlar açısından zengin olan avokadonun faydaları da  saymakla bitmiyor. Öncelikle çok zengin bir mineral ve vitamin kaynağı. A, C ve E vitaminleri bakımından fazlasıyla zengin. Güçlü bir antioksidan olmasından dolayı kalp-damar ve bağışıklık sağlığını koruyor, yaşlanma etkilerini de geciktiriyor. Vitamin eksikliğin olduğunu düşünüyorsan avokadoyu mutlaka beslenme düzenine eklemelisin. Şunu da söyleyelim; sağlıklı diye fazla tüketirsen avokado da kilo almana  sebep olur. Sonuçta yararlı da olsa her şeyi dozunda tüketmen gerektiğini unutmamalısın. Peki, hem bağışıklık sistemine destek olan hem de kilo kontrolü sağlayan bu meyveyi nasıl yemelisin? Belki de bu sorunun cevabını bilmediğin için sevmiyorsundur. Öncelikle avokadoyu olgunlaştırarak yemelisin. Yani manavdan ya da marketten aldığın avokado genelde sert olur. Evde oda sıcaklığında bir kaç gün yumuşayana kadar bekletmelisin. Olgunlaştıktan sonra işte sana birkaç öneri.

 

 


Canın tatlı bir şey çektiğinde 2 adet muzu, 1 çorba kaşığı kakaoyu, yarım avokadoyu ve 1 tatlı kaşığı sıvı vanilyayı karıştırarak puding hazırlamayı deneyebilirsin. Hepsini rondoda geçirmen yeterli.

Mesela avokado sosu hazırlayabilirsin. Salatalarında sos olarak kulanabileceğin gibi kahvaltıda kızarmış ekmeğine sürüp üzerine de haşlanmış yumurta koyabilirsin. 1 avokado içini, tuz ve limon ile karıştırıp avokado sosunu hazırlayabilirsin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Biz en çok avokado ile hazırlanan lezetli tostları seviyoruz. Mesela  2 dilim ekmek arasına 2-3 yemek kaşığı pesto sosu, 2 dilim istediğin bir peynir, isteğine göre ıspanak ve çeyrek avokadoyu koyup zeytinyağlı tavada peynirler eriyinceye kadar pişir.  

Avokadolu çırpılmış yumurta harika ve besleyici bir kahvaltı seçeneği. 4 yumurtayı ve 3 çorba kaşığı kremayı iyice birbirlerine geçecek kadar çırp. İçerisine çok az tuz ekle ve tavada pişir. Üzerine pul biber, karabiber ve kıyılmış yeşil soğan ekleyebilirsin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr