Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Liste Hazır: Popüler Kitap Önerileri! >>
0

 

 

Kitap okumak her zaman hayatımızda var olan en güzel deneyimlerden biri… Farklı dünyalara daldığımız kitaplarla yepyeni ufuklara yelken açabiliyoruz. Bu sebeple günlük hayatın stresini ve yoğunluğunu bir kenara bırakıp kucak açtığımız kitapları çok seviyoruz! Şimdi sen de yeni bir kitap arayışındaysan doğru adrestesin… :) 2021 yılı boyunca çok okunan ve sevilen kitapları senin için derledik… Kitap önerileri listemizi görmek için bizi takip et! :)

 

 

 

1.Dune - Frank Herbert

Dune aslında bir kitap serisi… 20.yüzyılın en iyi bilimkurgu yapıtı seçilmiş olan bu seri 2021 yılında fazlasıyla ön plana çıktı. Serinin ilk kitabında Paul Atreides’in hikayesine yer veriliyor. Atreides’in ailesi yaşadıkları evrendeki en değerli madde olarak kabul edilen “Melanj” baharatının bulunduğu Arrakis gezegeninin kontrolünü ele almıştır. İmparatorluktaki farklı güçler gezegenin hakimiyeti için birbirleriyle çekişirken din, teknoloji ve maneviyat gibi konuların karışımıyla farklı hikayeler ortaya çıkacaktır. Yazar Frank Herbert tarafından sunulan bu evren bilimkurguya ilgisi olan herkes için ideal! Bu kitap serisi; Dune, Dune Mesihi, Dune Çocukları, Dune Tanrı İmparatoru, Dune Sapkınlıkları, Dune Rahibeler Meclisi şeklinde sıralanıyor…

 

 

 

2.Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Ray Bradbury’nin 1951 yılında ilk defa basılan bilimkurgu romanında baskıcı bir gelecek toplumu ele alınıyor. Aslında bunu bir distopya olarak düşünmek daha doğru olur… İtfaiyeciler tarafından kitapların yakıldığı, televizyondaki akıl almaz şovların izlendiği ve kitap sever insanların ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dünya… Kitabın adı ise kağıdın 451 Fahrenheit’ta tutuşmasından geliyor. Kitabın baş kahramanı olan Guy Montag hikayede itfaiyeci olarak geçimini sağlıyor. Ama günün birinde kitaplarıyla birlikte yakılan bir adamı gördüğünde işler tersine dönüyor. Artık mesleği konusunda eskisi gibi düşünmeyen Montag, değişim sürecinde komşusundan aldığı etkiyle hayatında yeni bir yol haritası belirliyor…

 

 

 

3.İnsan Neyle Yaşar? - Tolstoy

Tolstoy’un ölümsüz eserlerinden biri olan İnsan Neyle Yaşar? Kitabı da 2021 yılında çok okunanlar listesine dahil oldu… Biz de kitap önerileri oluştururken bu eseri listemize dahil etmek istedik.  Hayata farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya yönelten bu kitap insan yaşamına dair birçok soruyu cevaplıyor. İyiliğin ve kötülüğün ölümle bağdaştırılması sonucunda hayat konusunda ibret veren örnekler karşımıza çıkıyor. Kitapta Simon adında bir tüccarın başından geçen olayla birlikte hikayeler başlıyor. Devamında ise farklı hikayelere şahit olarak yaşamımızda iyilik konusunun ne kadar önemli olduğuna değiniliyor.

 

 

 

4.Mutlu Olma Sanatı – Bertrand Russell

Belki de pandemi dönemiyle birlikte en çok ihtiyaç duyacağımız kitaplardan biridir… Mutlu Olma Sanatı, Bertrand Russell’ın insanlara iyi bir yaşam sürmeleri için sunduğu “reçete” olarak yorumlanıyor. Yazara göre mutluluk olarak adlandırdığımız durum başkalarının elimizden alabileceği bir durum değil… Bireyler mutluluk yolunda hedeflediği yere ulaşırken başkalarını suçlamadan sonuca ulaşmalı ve bu yoldaki mücadele sırasında eğlenmeli. Ayrıca bu mücadeleyi kendi iç dünyasında değil, sosyal yaşamına yönelerek vermelidir. Fazlasıyla popüler olan ve sevilen bu felsefe kitabı bakış açını olumlu yönde değiştirebilir! :)

 

 

 

5. Zacharius Usta - Jules Verne

Jules Verne’in fantastik öyküsü hoşuna gidebilir… Konusu dikkat çekici ve merak uyandırdığı için kitap önerileri listemizde yerini aldı. Konuya gelecek olursak; kitabın adında da gördüğümüz Zacharius Usta mükemmel bir saat ustasıdır. O kadar meşhur olmuştur ki şöhreti İsviçre sınırlarını aşmıştır… Bununla birlikte kendini daha da ilerleten ustamız bir icat yaparak ününe ün katar. Ancak bu ünle birlikte kibirli bir insana dönüşür. Bir gün üretip sattığı bütün saatler sebepsiz şekilde durur! Ardından öfkeli müşterilerle mücadele etmeye başlamış olan ve ruhunu kaybettiğini fark eden Zacharius Usta’nın çöküş hikayesine şahit olabilirsin…

 

 

 

6.Amin Maalouf - Empedokles’in Dostları

Atlas Okyanusu’nda yer alan Antioche adasında sadece iki insan yaşamaktadır. Bu adada sakin ve sessiz bir hayat sürmek isteyen Alec ve yazdığı romanın ardından büyük başarı yakalayıp her şeyi geride bırakan Eve. Birbirlerinden uzakta yaşayan bu iki insanın yolu telefon, televizyon ve internet gibi birçok teknolojik aracın etkisiz hale gelmesiyle kesişir. Bununla birlikte gazetelerde manşetler; nükleer felaket söylentisi, terör saldırısı haberi, teknolojinin insanlığın sonunu getirmesi gibi durumlarla çalkalanır… Bütün dünya bu olaylarla mücadele ederken “Empedokles’in Dostları” adlı bir grup bu kaosa bir son vermek üzere ortaya çıkar. Buraya kadar fazlasıyla merak uyandırdık, devamını merak ediyorsan mutlaka bu kitabı okumalısın! :)

 

 

2021 yılı boyunca popüler olan ve çok sevilen kitaplar eşliğinde yeni yıla güzel bir giriş yapabilirsin… Kitap önerileri listemiz hoşuna gittiyse daha fazlası için OXXO App uygulamamızı PlayStore veya AppStore üzerinden indirebilir veya oxxo.com.tr üzerinden bizi takip edebilirsin!

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr