Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Sevgililer Gününe Özel Cupcake Tarifi >>
0

Yaklaşan Sevgililer Günü için sevgiline kendi ellerinle bir şeyler yapmaya ne dersin?  Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğin cupcake tarifini hem her zaman uygulayabilirsin hem de birkaç küçük değişiklikle sevgililer gününe özel bir kek haline getirebilirsin.

Her zaman faydalanabileceğin temel bir tarif vereceğiz. Bu tarife meyve ve farklı aromalar ekleyerek ister cupcake olarak değerlendir istersen de normal bir kek yap, karar senin.

İhtiyacın olanlar;

Kek için:

2 yumurta

4 kahve fincanı şeker

2 kahve fincanı yoğurt

2 kahve fincanı sıvı yağ

1 kabartma tozu

1 vanilya

6 kahve fincanı un

Damak zevkine göre ceviz, fındık veya kuru meyveler de ekleyebilirsin.

Kreması için:

100 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)

350 gram pudra şekeri

1 yemek kaşığı süt

Vanilya özü

İsteğe göre gıda boyası

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpın.  Ardından yoğurt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpmaya devam edin. Homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olduğunuzda unu eleyerek ekleyin ve en düşük devirde karıştırın. Unu ekledikten sonra fazla karıştırmamak gerekiyor. Aksi takdirde kekiniz fazla kabarmayabilir. En son kuruyemiş ve kuru meyveleri ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın. 175 derecede 20-25 dakika pişirin.

Kekiniz pişerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara bölün ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra şekeri ekleyip tekrar çırpın, çırpma işlemine rengi değişene kadar devam edin. Bu işlemin ardından sütü ekleyin ve en son vanilyayı ekleyip karıştırın. Gıda boyasını ekleyecekseniz şekere karıştırıp ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta gıda boyasını çok az kullanmak. Ve kremanız hazır.

Kekiniz ve kremanız hazır olduğunda süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. heart


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr