Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / 2017-18 Sonbahar-Kış Makyaj Trendleri >>
4

Bu sezon klasikleşmiş makyajları geride bırakıyoruz. Bu yıl görünümler daha sanatsal, grafik ve deneysel bir havaya bürünüyor. Kendi teninizmişçesine olan doğal görünümler ve ciltteki no make up etkisi devam ederken bakışlar, vahşi ve ifadeli kaşlarla belirginleşiyor. Dudaklarda ise cesur ve çarpıcı tonlar makyajına karakter katacak. Sözü fazla uzatmadan 2017-18 Sonbahar-Kış makyaj trendlerini paylaşmaya başlayalım.

Doğal Görünüm

Çok fazla makyaj yapmayı sevmiyor veya evde çok zaman harcayıp gideceğin yere sürekli geç kalıyorsan sana iyi bir haberimiz var. Her gün üst üste kullandığın fondötenlerini, pudralarını ve allıklarını rafa kaldır. Çünkü bu yıl çıplak tenler ön plana çıkıyor. Uçuk pembe balsamın veya şeftali tonlu allığınla yüzüne doğal bir renk ver. Ardından kaşlarını yukarı doğru tara ve rimelini sür. Hazırsın!

 

Çarpıcı Kirpikler

Bu yıl kirpiklerle eğlenceli bir oyun içerisine girebilirsin. Kirpiklerini birbirine yapıştıran maskaranla 60’ların Twiggy’sine bürünebilir veya alabildiğine yoğun ve uzun kirpiklerle vahşi veya avant-garde bakışlar yaratabilirsin.

 

Grafik Eyeliner

Eyeliner çekmek yetenek ister. Dümdüz, ne çok kalın ne de çok ince olacak. Hatta bazen o kadar zorlar ki ayna karşısında “sil baştan” döngüsünü çok yaşamızdır. Tasarımcılar bu sorundan muzdarip olanlara farklı bir alternatif sunuyor; Grafik eyeliner. Kalın, ince; siyah veya beyaz farketmez, tek yapman gereken tek bir çizik atman. En güzel yanı klasikler gibi mükemmel yapmak zorunda değilsin!

 

Cesur Mavi

Bu yazıyı okumadan önce makyaj malzemelerini kontrol et. Aralarında mavi tonlarında bir far, rimel veya kalem yoksa bir an önce koleksiyonuna eklemeni tavsiye ediyoruz. Çünkü sezonun kilit rengi mavi.

 

 

 

 

 

 

Kırmızı Aşkı

Hazır giyimde olduğu gibi sezonun makyaj trendlerinde de kırmızı hâkimiyetini ilan etti. Fakat, sadece ruj rengi olarak sanıyorsan yanılıyorsun. Kırmızının tonlarını gözlerinde kullanarak günbatımı etkisi yaratabilir veya gözlerine vahşi bir hava katabilirsin. Dudaklarında ise yine güçlü tavırlarına devam ediyorlar.

 

Kaşlarda Özgürlük

Bu yıl makyaj trendlerinden kaşlar da nasibini aldı desek yanılmayız. Cara Delevingne’nin öncülüğünde başlayan karakterli kaşlar uzun bir süre daha devam edecek. Kaşların ince ve seyrek ise artık üzülmene gerek yok. Çünkü araları doldurulmamış kaşların da bu yıl sözü geçiyor.

 

Smoky Eye

Yılların eskitemediği smokey eye makyajı tasarımcılar tarafından yeni bir seviyeye taşındı. Genelde gece davetlerinde yaptığın smokey eye bu kez asi bir tavra bürünüyor.

 

Gökkuşağı Etkisi

Renkli ve enerji dolu göz makyajı soğuk günlerde içinizi ısıtmaya geliyor. Birden fazla rengi birlikte kullanarak göz kapağında yine grafik bir görünüm yapabilirsin. Neon renklere de bir şans verebilirsin kesinlikle modunu yükseltecek. Koyu mor, mavi, turuncu hatta pembe ve yeşil tonlarındaki maskaralar da gözünde hafif renk arayanlara tavsiyemiz.


 

 

 

Yenileri keşfetmek için tıkla!


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr