Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Selfie çubukları yasaklandı! >>
0

 

Popülaritesi günden güne artan selfie çubuklarına yasaklar gelmeye başladı. Dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olan Disneyland parklarında selfie çubuklarına yasak geldi. Parkta selfie çekerken telefonlarını düşürenler oluyordu. Selfie çekimi yapan kimi ziyaretçiler yaralandı hatta bazıları da hayatını kaybetti.

Çok popüler olan bu çubukların bir eğlence parkında yasaklanması elbette hoş değil. Disneyland yönetimi; kazaların çokluğu ve tehlikeli kazalar olması nedeni mevcut şartların zorlaştığı söyledi. Bu yüzden Disneyland yönetimi güvenlik amacı ile selfie çubuklarını yasaklama kararı aldı. Bu yasakla ilgili ciddi yaptırımlar söz konusu. Parklara girişlerde ziyaretçiler aranacak ve selfie çubuğu bulunması halinde park yetkililerine teslim edilecek. Ayrıca yetkililer parkın içinde selfie çubuğunun yasak olduğunu belirten anonslar yapacak.

 30 Haziran 2015 tarihinde Disney California Adventure Park’ ta yasak başladı. Ardından selfie çubuğunun en çok kullanıldığı Hong Kong ve Paris Disney parklarında 1 Temmuz itibari ile selfie çubukları yasaklanacağı belirtildi. Daha sonra bütün Disneyland alanlarında uygulanmaya başlanacak.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr