Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Kış Lezzeti: Sıcak İçecek Tarifleri >>
0

Soğuk kış günlerinin en güzel şeyi sıcak içecekler değil mi? Yağmurlu ve karlı havalarda içimizi ısıtan lezzetli içecekleri çok seviyoruz. Özellikle bazı sıcak içecekler vardır ki hem içimizi ısıtırken hem de tatlı ihtiyacımızı karşılar. Hem basit hem de çok lezzetli birkaç sıcak içecek tarifi ile soğuk hafta sonu akşamlarında içini ısıtmak istedik.

Sıcak Çikolata: Poşette hazır satılan sıcak çikolatalar yerine gerçek bir sıcak çikolata yapmayı kim istemez? Birkaç malzemelyle kolaylıkla yapabileceğin sıcak çikolata için ihtiyacın olanlar ise şöyle;

- 120 Gram sütlü çikolata

- Bir bardak süt

- 1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı;

Çikolatayı kişi sayısına göre benmari usulü eritin. Yukarıda belirtilen ölçüler tek kişiliktir. Erittiğin çikolatayı ısıttığın süte ekle, kakaoyu da ekleyip karıştır. İsteğe göre üzerine marshmallow veya gofret parçaları ile süsle smiley

                                 

Salep: Kış aylarının vazgeçilmezi Salep de hazır olarak satılan içeceklerden. Fakat evde hazırlamak hem daha sağlıklı hem de lezzetli olacaktır. İhtiyacın olanlar;

- 1 litre süt

- 1 tatlı kaşığı saf toz salep (Aktarlarda bulunur.)

- 1 çorba kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya

- Üzeri için Tarçın veya zencefil

Hazırlanışı;

Toz salep ve toz şekeri bir kasede karıştır. Tencereye aldığın sütü kaynatıp, altını kısın ve karıştırdığın salep şeker karışımını kaynayan süte azar azar ekleyerek çırpma teli yardımı ile karıştır. Tencerenin dibini tutmaması ve topak topak olmaması için süt kaynamaya devam ederken sürekli karıştırın. Salep kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Köpük oluşmaya başladığında salep kıvam almış demektir. Fincanlara paylaştırarak üzerine tarçın veya zencefil ile servis edebilirsin.

Ihlamur: Hem soğuk algınlığına hem de kışa en iyi gelen içeceklerden biridir Ihlamur. Hazırlanışı hayli kolay ve oldukça lezzetli. Farklı meyveler ve baharatlarla birleştiğinde de etkisini ve lezzetini arttıran Ihlamur tariflerini kışın bol bol denemelisin. Bizim tarifimiz için ihtiyacın olanlar şöyle;

- 1 Avuç ıhlamur

- 6 adet karanfil

- 2 adet küçük boy elma veya 1 ayva

- 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı; 

Elmaları yıkayıp parçalara ayırın ve karanfilleri elma dilimlerine saplayın. Bir tencere veya büyük bir çaydanlıkta 4 bardak su ekleyerek elma, tarçın ve karanfilleri pişirin. Kaynamaya başlayıp, elma kokusunu salmaya başlayınca ıhlamuru ekleyin ve ocaktan alın 5 dakika dinlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra bal eşliğinde servis edebilirsin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr