Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / İstanbul'un En İyi Tatlıcıları >>
0

 Tatlı denildiğinde yüzünde hemen bir mutluluk ifadesi beliriyor değil mi? Özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezi olan tatlı çeşitleri farklı damak tatlarına göre oldukça seçenek barındırıyor. Şerbetliden sütlüye, sütlü tatlılardan çikolatalı tatlılara uzanan geniş bir yelpazesi olan tatlı sektörünün en iyilerini senin için deneyimledik. İstanbul’a gezmeye gelenlerin veya İstanbul’da yaşayanların mutlaka gitmesi ve muhteşem tatlıları tatması gereken lezzet duraklarını seçtik. Yemesi hem lezzetli hem de zevkli olan tatlı çeşitlerini ve en iyi nerede yiyebileceğini yazımızda bulabilirsin.

                                                      

Baylan Pastanesi:  İstanbul’da olup da Baylan’ın adını bilmeyen yoktur. İlk olarak Kadıköy’de kurulan Baylan 1923 yılından beri hizmet veriyor. Kadıköy’den sonra Bebek’te de kurulan Baylan Pastanesi’nin lezzetlerini saymakla bitmez. Özellikle Kup Griye, Adisababa ve Trif’i denemenizi tavsiye ediyoruz.

                               

Jadore: Çikolataya aşıksan burası tam sana göre. Tamamen gerçek çikolatadan yapılan lezzetler arasında biz en çok. Oh la la Beatrice ve Çikolatalı Pastayı sevdik. Mekanın tek sıkıntısı sıra beklemek olsa da buna değecektir. Ayrıca Jadore’un yan tarafında bulunan ayrı bir mekanda da İtalyan pizzası ve makarnası tadabilirsin.

                               

İnci Pastanesi: İnci Pastanesi’ni duymayan var mı? Beyoğlu’na gezmeye gelip İnci Pastanesi’ne uğramadan olmaz. Tarihi tatlıcılar arasında bulunan bu mekanın en meşhur tatlısı profiterol. Profiterol dışında da tatlı çeşitleri mevcut.  İstiklal Caddesi üzerinde Mis Sokak’ta bulunan İnci Pastanesine uğramadan dönmeyin.

                               

Karaköy Güllüoğlu: İstanbul’un ilk baklavıcısı olan Karaköy Güllüoğlu’nun tek şubesi bulunuyor. Yani diğer Güllüoğlu tatlıcıları burası ile aynı değil. Şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Güllüoğlu, fıstıklı baklava, şöbiyet, burma, kadayıf ve sütlü Nuriye konularında oldukça başarılı. Ayrıca su böreği de çok lezzetli olan bu mekanda limonata ve çay servis ediliyor. 

                            

Rumeli Çikolatacısı: Rumeli Çikolatacısının geçmişi pek eski olmasa da adını kısa zamanda duyurdu ve büyüdü. Çikolatanın her çeşidini bulabileceğin bu mekanda, içecekler de bir o kadar çeşitli. Farklı lezzette çikolatalar, çikolatalı tatlılar ve kahvelerin bulunduğu bu mekanda Truvalı Helen ve Sıcak Çikolatayı denemeni öneririz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr