Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Alexander Mcqueen - Savage Beauty! >>
0

Central Saint Martins sanat ve tasarım mezunu olan Alexander Mcqueen'i keşfeden Moda İkonu Isabella Blow'dur. Mcqueen'in Saint Martins'teki mezuniyet koleksiyonunun tamamını satın alarak Mcqueen'i moda dünyasına kazandırdı.

 

Mezuniyetinden hemen sonra 1996-2000 tarihlerinde Givenchy markasının baş tasarımcısı olarak görev aldı.Givenchy'nin kendisini mutsuz ettiğini belirten yaratıcılığını göstermediğini düşünen Mcqueen Givenchy'den ayrılarak Gucci'de baş tasarımcı olarak işe başladı. 2005 yılında Puma ile işbirliği ardından 2007 yılında MAC'le işbirliği imzaladı.MAC'le yaptığı işbirliği ile kozmetik markasıyla çalışan ilk tasarımcı oldu.

1993 yılında podyuma üzerinde beli düşük pantolonu ile selam verdi bu durum defile sonunda onun için çok kötü olsa da o dönem üniversiteli gençler tarafından düşük pantolon modası çok yayıldı ve 90'larda sokak modası oldu.

Çok hızlı özel hayatı olan Alexander Mcqueen'in  gece hayatı ve partilerden vazgeçmezken, gündüzleri çalışıp sıradışı harika koleksiyonlarda üretebiliyordu. Bu hayatından dolayı Mcqueen l'enfant terrible (kötü çocuk) ya da the hooligan of english (ingiliz modasının holiganı) olarak bilinirdi.

Koleksiyonlarında doğanın güzelliklerini canlı ve gerçekçi bir şekilde tasarımlarına yansıtan Mcqueen'in iç dünyası çok melankolikti. Mcqueen annesinin ölümünden 9 gün sonra 2 Şubat 2010 tarihinde kendisini asarak intihar etti. Mcqueen'in ölmeden önce yoğun alkol ve uyuşturucu kullandığı söyleniyor. Ölümü İngiliz sanat dünyasında da büyük sarsıntı yarattı.

Savage Beauty sergisi ilk olarak 2011 yılında New York Metropolitian Müzesi'nde düzenlendi. Sergiye katılım rekor sayıda oldu. Şu anda Savage Beauty sergisi İngiltere Viktor&Albert 'ta sergilenmekte.(14 Mart- 2 Agustos). Sergi Metropolitian Müzesi 'ndekine nazaran daha göstereişli, cinselliği ve ölümü daha şaşırtıcı ve açık haliyle anlatan ''romantik'' kelimesine ise farklı açıdan bakmamızı sağlıyor. Doğayı, nasyonalizmle ve gotizmle birleştiren ve bunu tasarımlarına yansıtan Mcqueen'in Savage Beauty sergisine gitmenizi tavsiye ederim. Yarım kalan 2010 sonbahar tasarımlarına da rastlayabileceğiniz gibi tasarımcının Londra ile olan ilişkisini de ögrenmenizi vaad ediyor. Modanın yaramaz çocuğunun dünyasına göz atmak isterseniz bu sergiyi kaçırmayın!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr