Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / 3. Mardin Bienali >>
0

Bu yıl 3.sü düzenlenen, tarihi  mekanlarda gerçekleşen 3.Uluslararası Mardin Bienali hala devam ediyor. Mardin’ in modern sanatın merkezi haline gelmesi için ilk olarak 4 Haziran- 5 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleşen Bienali , 2. olarak 21 eylül-21 ekim 2012’de düzenlendi. Bienal’in İlki, dinler ve diller şehri olarak bilinen, en uzun kent surlarına sahip, en eski,  en ilginç kilise, cami, köşklerine ve hanlarına sahip yani tarihsel ve kültürel zenginliklerle dolu Mardin kenti hem sanatçılar için hem de Mardin halkı için farklı bir deneyim olmuştu. 

 

 

Bu yıl 15 Mayıs-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Mardin Bienali ‘’Mitolojiler’’ başlığıyla Mardin Efrem Manastırı’nda başladı. Bienali ’de hiçbir küratör yönlendirilmedi. Bunun yerine kolektif bir anlayışla Mardinliler ve sanatçılar tarafından hep birlikte düzenleneceği bildirildi. 20’ si yabancı 63 sanatçının eserlerini sergileyeceği Bienali’nde Mor Efrem Manastırı, Alman Güzergahı, Keldani Kilisesi, Mardin Müzesi, Videoist, Açık Hava Sineması(Cun Cinema), Mardin Çarşısı gibi toplam 10 mekanda eserler sunuluyor.

Antik uygarlıklara dayanan tarihi barındıran Mardin, mitlerin, ikonların, sanatın izlerini hala barındırmakta ve bu mimari Mardinlilerin günlük hayatlarının bir parçası olarak devam ediyor. Evlerinde, işyerlerinde, oturdukları kafelerde geçmiş uygarlıklardan kalan muskalar, giysiler, fotoğraflar gibi eşyalar bulunuyor. Mardin, bir anlamda her yerinin müze olduğu bir kent gibi.

 

 

Bu sene 3. Mardin Bienali işte bu kabineleri, nadireler kabinesini sanatçılar tarafından yorumlanmasını istiyor. Bienali mekanları bir anlamda hayatların şiirselleştiği ve bir takım tümel ve tikel mitolojilerin kurulduğu bir anlamı işaret ediyor. Ayrıca Bienali’n bir Mardin şenlikleri gibi, herkesin işbirliği içinde olması istenmektedir.

Mardin Bienali 15 Haziran’a kadar devam ediyor. Ve her mekan 15 Haziran’a kadar açık olacak. Hafta sonu kaçamağınızı Mardin Bienali’ nde kullanabilirsiniz. Bu güzel sanat festivalini kaçırmak istemezsiniz.

 

 

 

Kaynakça:fotograflar twittter/mardinbienali hesabından alınmıştır.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr