Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / 2015 Yılı Seyahat Rehberi >>
0

2015 Yılında Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler

Yoğun iş hayatı, karmaşık ilişkiler ve şehir hayatı peşinde getirdiği kaçış duygusuyla birlikte neredeyse hemen hemen her gün seyahat etme isteğini içimizde hissetmemize neden oluyor. Farklı yerlerin keşfedilmesi, her noktaya ulaşımın artması ve herkesin bütçesine göre kalacak yerlerin çoğalması sayesinde dünyanın pek çok keşfedilemeyen noktası da turizme açık hale geldi. Seyahata olan ilginin artması, ülkeleri de tıpkı trendler gibi bir yükselir  bir düşüşe geçer hale getirdi. Yeni yıla girerken siz de bizim gibi bolca seyahat etmeyi dilediyseniz, ve bucket listenizdeki hayallerinizi bu sene gerçekleştirmeye kararlıysanız sizin için hazırladığımız  2015 yılının popüler şehirler listemizi uçak biletinizi almadan önce mutlaka inceleyin.

Zanzibar

Queen grubu solisti Fredy Mercury'nin doğduğu yer iki ayrı adadan oluşan ve başkanlık sistemiyle yönetilen Zanzibar,  Hint Okyanusu'yla Afrika kıtasının keşistiği noktada doğal güzellikleriyle göreni kendine hayran bırakıyor. Baharat tüccarlarının merkezi olarak bilinen bu bölge son zamanlarda kite surf yapanların da uğrak noktası haline geldi. Adanın güney sahili dünyanın sayılı dalış noktalarından biri olarak sayılırken, kilometrelerce uzanan beyaz kumlu sahiller buradan ayrılmak istememenize neden olacak.  Gün batımıyla meşhur olan bu adada geceleri Down Town'a inerek kendinizi müziğin ritmine kaptırabilirsiniz.

Napa Valley

Amerika Kıtasını sadece New York, Los Angeles ve Kaliforniya'dan ibaret sayıyorsanız ufkunuzu genişletmenizin zamanı geldi demektir. Farklı tatlar ve yaşamlar tanımayı seviyorsanız seyahat rotanızı San Francisco'nun Napa bölgesine çevirmenizi öneriyoruz. Kilometrelerce uzanan üzüm bağlarıyla meşhur olan Napa'da şarap turu alarak eşsiz lezzetleri tadabilir, bahçelerini ziyaret ederek gün batımını yakından izleyebilirsiniz. Arabaya atlayarak yaklaşık 45 dakika uzaklıktaki Sonoma bölgesinde balık yiyebilir, şehrin merkezinde oldukça enteresan dükkanlardan unutulmaz hediyeler alabilirsiniz.

Dubai

Bundan yaklaşık beş yıl önce popüler olmaya başlayan ve art arda açılan eşsiz otelleriyle kısa sürede yıldızı parlayan Dubai, uzun süre seyahat rehberlerinde yer alacak gibi görünüyor.  Yedi emirlik içerisinde kendini en fazla geliştiren ve binalarıyla, restoranlarıyla olduğu kadar alışveriş merkezleriyle de turist çeken Dubai'de çöl turuna çıkabilir, yedi yıldızlı Burj-el Arab'da kahvenizi yudumlayabilir, dünyaca ünlü plajlarda güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Yaz aylarında yaklaşık 50-55 dereceyi bulan bu rüya şehir için en ideal ziyaret mevsimi ise Şubat ve Mart ayları. Dubai ziyaretinizde ziyaret edilmesi gerek yerlerin başına yedi emirliğin başkenti olan ve Dubai'ye yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Abu Dhabi'yi de eklemeyi unutmayın.

San Francisco

Amerika Kıtasının 13. büyük şehri olan San Francisco, meşhur evleri, yokuşlu tepeleri ve sahilleriyle uzun süre hayalleri süsleyecek gibi görünüyor. Cable Car'a binerek şehri boydan boya turlayabilir, Golden Gate köprüsünde unutulmaz fotoğraflar çekebilir, tur yardımıyla ulaşacağınız Alcatraz adasındaki meşhur hapishaneyi ziyaret ederek tarihin en dikkat çeken yapılarından birini de yakında görebilirsiniz. Gece saatlerinde hareketlenmeye başlayan mekanlarda şehrin enerjisini hissederken, sahil kenarında bulunan balıkçılarda hayatınızın en lezzetli yengeçleriniz de yiyebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. 

Cenghdu

Uzak Doğu'yu merak ediyorsanız Cenghdu bölgesine göz gezdirmenizde yarar var.  Çin'in Siçuan bölgesinin başkenti olan Cenghdu, enteresan mimarisiyle sizi kendine hayran bırakırken eskiden gelen binalarına eşlik eden modern mimarisiyle de dünyanın ilgisini çekiyor.  Doğasıyla meşhur bu bölge özellikle panda severlerin mutlaka seyahat rotalarına eklemeleri gereken bir yer. İklim koşulları nedeniyle pandaların en çok yaşadığı yer olan Cenghdu'da hayvanat bahçelerini ziyaret ederek, yavru pandaları kucağınıza alabilirsiniz.

 

 

Etiketler : Uzak Doğu , Popüler Ülkeler ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr