Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / ‘’İnsanoğlu Kuş Misali’’ Sergisi >>
0

‘’İnsanoğlu Kuş Misali’’ Sergisi

1978 yılından beri Paris’te yaşayan ve çalışmalarına orada devam eden Selçuk Demirel, 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerini tek bir başlık altında toplayarak, ‘’İnsanoğlu Kuş Misali’’ adıyla meraklılarının beğenisine sunuyor.  Bu sergi izleyici için bir keşif niteliğinde. Çünkü izleyiciler, sanatçının son kırk yılda dünyaya dair olan düşünçelerini ve meselelere olan özgü tavrını keşfedecek ve yorumlayacaklar. 

Selçuk Demirel, 1974-2014 yılları arasında dünyanın yaşadığı siyasi olayları, toplumsal, ekonomik ve sosyal dönüşümleri çizimlerine taşıyor.  Sanatçının insan hakları ve özgürlüğe dair düşünceleri sergide çarpıcı bir desenle ifade ediliyor.  Serginin diğer bölümünde basında yer alan çizimler yayın konularına göre üç tema altında sergileniyor: “Jeopolitik”, “İnsan Hakları”, “Düşünmek”.

Savaşlar, ekonomik krizler, kadınların köleleştirilmesi, çocuk istismarları gibi konular bu serginin temelini oluşturuyor.

Selçuk Demirel’in eserleri, dünyanın hoşgörüsüzlüğüne, adaletsizliğine karşı bir duruş ve en iyi silah.  Eserler sadece sanatsal yada şiirsel değil, aynı zamanda siyasi bir nitelik de taşıyor.

Sergi, 2 Nisan 2014 Çarşamba günü Fransız Kültür Merkezinde açıldı, 7 Ekim 2014 Salı gününe kadar devam edecek. Pazartesi - Cumartesi günleri arasında 09:30 - 20:30 ve Pazar günü 10:00 – 14:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr