Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cilt Bakımının Ön Koşulu Su İçmek >>
0

Cilt Bakımının Ön Koşulu Su İçmek

 

Hepimizin ergenlik dönemlerinden itibaren yaşamaya başladığı temel cilt problemleri var. Örneğin kuruluk, sivilcelenme gibi problemler bunların başında yer alıyor. Cilt problemlerine karşı yaptığımız en büyük hata ise genellikle çareyi kozmetik ürünlerinde aramak oluyor.

Aslında doğru beslenme ile sağlıklı bir cilde sahip olmak, çevresel faktörlerin cildimizdeki etkisini en aza indirmek mümkün.

 

 

Su içmek, hayatın olduğu gibi cildin de yaşam kaynağı. Suyun cildimiz için faydalarına bakmadan önce, genel olarak vücudumuza ne gibi etkileri var onlara bakalım.

  • Su, vücutta taşıyıcı göreve sahip olduğu için hücrelere besin ve oksijen taşır,  atıkları uzaklaştırır.
  • Böbreklerin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur.
  • Kan ve lenf sisteminin büyük bir kısmını oluşturur.
  • Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol alır.
  • Sıcak havalarda vücudu serin tutar ve soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar.
  • Yeteri kadar tüketildiğinde, cildin daha düzgün, daha yumuşak, daha parlak ve daha esnek olmasını sağlar.
  • Tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
  • Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırır.
  • Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekmektedir. Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı olur.
  • Vücudumuz için gerekli olan minarelleri sudan sağlarız.

 

 

Suyun genel olarak faydalarına baktığımız zaman bile cilt için ne kadar gerekli olduğunu anlamak mümkün. Cildimiz yazın yoğun güneşe, kışın da soğuk havaya maruz kalıyor. Havanın bütün zararlı gazlarını, güneşin yakıcı etkisini içine hapseden cilt, iyi bakılmadığı ve dikkat edilmediği  zaman hastalık boyutuna ulaşan sorunlar yaşıyor. Biz de bizi koruyan cildimize iyi bakmalı, kötü ve sağlıksız havalardan muhafaza etmeliyiz. Bunun için herhangi bir kozmetik ürününe başvurmadan önce yapacağımız ilk iş bol su içmek.

Uzmanlar günde 2 litre su içmeyi hem genel vücut bakımı, hem de cildin güzelliğini ve sağlığını kaybetmemesi için şiddetle öneriyor. Yeterli su tüketimi gerçekleşmediği zaman cilt sahip olması gereken nem dengesini kaybediyor ve kuruluk başlıyor.

Sağlıklı bir cildin devamlılığı için, günde 2 litre su içmeye devam etmeliyiz. Cilt yetersiz miktarda su aldığında, kırışıklıklar ve çatlaklar ortaya çıkmaya başlıyor ve yaş ilerdikçe geri döndürelemeyecek sorunlar baş gösteriyor.

 

Tabii ki cildin nem dengesini sağlamak için sadece su içmek yeterli değil. Nemlendirici kremler ve doktorunuz tarafından verilen diğer bakım ürünleri de cilt bakımı için oldukça önemli. Ama buradaki anahtar kelime, bir doktora danışıyor olmanız. Doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir kremi cildinize uygulamak ciddi sonuçlara yol açabilir.

Sadece cildiniz için değil, bütün organlarınız için su içmeniz gerekiyor. Günde 2 litre su dengesini sağladığınız müddetçe bir çok hastalığın önüne geçebilirsiniz. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr