Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Türk Televizyonlarından Unutulmaz 5 Dizi >>
0

Türk Televizyonlarından Unutulmaz 5 Dizi

Türk televizyonlarında yayınlanmış, tüm içtenliğiyle evlerimizin bir köşesinde yer edinmiş unutulmaz dizileri bir kez daha hatırlayalım.

1. Süper Baba

1993-1997 yılları arasında  yayınlanmış yerli dizidir. Başrollerde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar’ın yer aldığı Süper Baba, ekranların en çok beğenilen ve en uzun soluklu dizilerinden biridir. Tüm samimiyeti, sıcaklığı ve içtenliğiyle gönüllerimizden taht kuran dizi, 90’lı yılların en güzel hatıraları arasında yer alıyor.

                                                                      

2. Ekmek Teknesi

2002 yılında yayımlanan ve bir mahalledeki bir aileyi konu alan dizidir. İstanbul Kuzguncuk’ta çekilmiş ve Kuzguncuk’a ayrı bir ruh katmıştır. Günümüzde hala Ekmek Teknesi adlı fırın Kuzguncukta’ki köşesinde yerini koruyor.

Dizinin başrollerinde Savaş Dinçel (Nusret Baba), Ahmet Yenilmez (Celal), Cem Kılıç (Korkut), senarist ve Heredot Cevdet rolünde ise Hasan Kaçan vardır.

Orta direk Türk ailesini betimleme konusunda oldukça başarılı olan Ekmek Teknesi, unutulmaya yüz tutmuş kavramları yeniden hatırlatmasıyla Türk halkı tarafından benimsenmiştir.

 

                                                                        

 

3. İkinci Bahar

1998-2001 yılları arasında yayınlanmıştır. Başrollerinde Türkan Şoray, Şener Şen  gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi, Samatya’da çekilmiştir. Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar (Şener Şen) ile Hanım (Türkan Şoray) adlı işe ihtiyacı olan iki çocuklu dul bir kadının, her türlü zorluk içinde işte ve aşkta ‘‘İkinci Bahar’’ı yaşamaya başlamalarının hikayesi anlatır. İkinci Bahar, hayatlarının ikinci baharında aşkı ve merhameti yeniden bulan iki kişinin, hayat mücadelesi verirken birbirlerine olan sevgilerini tüm içtenliğiyle ekrana yansıtmıştır. 

 

                                                                      

4. Bizimkiler

1989-2002 yılları arasında yayımlanan dizi Suadiye'de çekilmiştir. Sıcak mahalle yaşamını ve apartman sakinlerinin birbirleriyle olan ilişkilerini anlatan yapımda Aykut Oray, Ercan Yazgan, Erdal Özyağcılar ve Selçuk Uluergüven gibi pek çok başarılı oyuncu başrolu paylaşmıştır. 15 sezon boyunca ciddi bir hayran kitlesi oluşturan dizi televizyon seyircisinin unutulmayan diziler listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Pazar akşam programlarının bile yayın saatine göre ayarlandığı yapım "Vatandaşa cart, curt yok", "Benim adım Cemil" ve "Sayın Abim" repliklerini de hafızalara kazınmıştır.

 

                                                                       

 

5. Çılgın Bediş

1996-1999 yılları arasında yayımlanan dizinin başrollerini Yonca Evcimik ve Cenk Tosun paylaşmıştır.Senaryo karikatürist Özden Öğrük'ün Gırgır dergisinde çizmiş olduğu Çılgın Bediş karakterinden yola çıkarak yazılmıştır. 65 bölüm yayınlandıktan sonra Evcimik'le yaşanan sorun nedeniyle yayın hayatına veda eden dizinin tekrar bölümleri de uzun süre reyting listesinde üst sıralarda yer almayı başarmıştır.

 

                                                                       


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr