Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Serinleten Fresh Detoks Suyu Tarifleri >>
2

Geçen hafta paylaştığımız detoks diyetinden sonra şimdi sıra detoks sularında. Detoks, özellikle sindirim sistemine, cilt hastalıklarına, dolaşım sistemine, karaciğere, boşaltım sistemine oldukça faydalı bir beslenme. Detoks diyetinin yanında detoks suları ya da detoks içecekleri de bedenini toksinlerden arındırarak, yağ yakmanı, kilo vermeni kolaylaştırıyor. Vücudundaki sıvıların asitleşerek, vücuda zarar vermesini önlüyor. Ayrıca asit baz dengesini koruyarak vücudun alkali kalmasını sağlıyor. Kanın asit oranının artması bünyemize zarar verir. Yaşlanmayı hızlandırır. Bu nedenle detoks suyu içerek, detoks suyu faydaları ile bu süreci engelleyebilirsin. Tabii detoks diyeti gibi detoks sularını da bilinçsiz tüketirsen beklemediğin sağlık sorunları yaşayabilirsin. Detoks sularını genellikle diyetin ile birlikte içmeye özen göster. Bir de bir iki günlük bu sularla beslenme şekli var ki o noktada bir profesyonele danışmanı tavsiye ediyoruz. İşte sana vücudunu arındırmana yarayacak, pratik detoks suyu tarifleri.

 

 

 

 

 

 

Salatalık, Nane ve Limon

1 tane orta boy salatalığı ve limonu kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayarak 2 su bardağı suyun içine koy. İçine 10 tane de taze nane yaprağı ekle. Bu karışımı, ağzı kapaklı bir cam kavanozda ya da cam şişede bir gece boyunca buzdolabında beklet ve ertesi gün aralıklarla tüketin. Nane ve salatalığın fresh etkisiyle yaz aylarında serinleyeceksin.

Çilek ve Nane

Bir su bardağı dolusu çileği küçük parçalar halinde dilimle. Cam bir kavanoza 2 su bardağı su koy, içine çilekleri ve 3 tane nane yaprağı koy. Bu karışımı buzdolabında 2-3 saat beklet. Bu fresh içeceği gün içinde aralıklı olarak tüketebilirsin.

Limon ve Bal

Her sabah uyandığında bir bardak sıcak suyun içine yarım limon sık ve 1 tatlı kaşığı da bal ekleyip karıştır. Bu karışımı yaz, kış her sabah düzenli olarak tüketmeni öneriyoruz. Farkı göreceksin 😊

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Salatalık, Ispanak, Avokado ve Nane

Blenderın haznesine 1 su bardağı içme suyu koy. 4-5 yaprak ıspanak, kabuğu soyulmuş yarım avokado, kabuklarıyla birlikte 1 tane salatalığı büyük parçalar halinde doğra. 5-6 yaprak da taze nane ile birlikte tüm malzemeleri blendera koy. İçine 2-3 tane badem ya da ceviz de ekleyip hepsini blenderdan geçir. Tüketirken üzerine birkaç damla da zeytinyağı eklersen daha lezzetli olacak.

Limon, Nar, Ananas ve Zencefil

1 su bardağı dolusu olacak şekilde ananası birkaç parçaya böl ve blenderdan geçir. Bu esnada 1 tane narın tanelerini ayıkla ve 1 limonun suyunu sık. Blendera 1 litre içme suyunu, diğer malzemelerin tamamını ve 1 çay kaşığı da zencefili koy. Karışımı 2-3 saat buzdolabında beklet ve gün içinde tüket.

Karpuz ve Nane

Yaz aylarının olmazsa olmazı karpuzlu bir içecek vermesek olmazdı. Karpuzları dilimleyerek 1 sürahi suyun içine at ve karıştır. İçerisine nane yapraklarını ve küp buzları ekle. Yaklaşık 3 saat boyunca buzdolabında bekletip içebilirsin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etiketler : beslenme , detox , tarif , diyet , detox suyu ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr