Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Günün Kurtarıcısı Küçük Siyah Elbise >>
2

Bundan önceki yazılarımızda birçok kez gardırobun demirbaş parçalarından bahsettik. Jean pantolondan trençkota, beyaz tişörtlerden kalem eteklere aslında gardırobunda olması gereken parçalardan oluşan bir liste yapsak fena olmazdı. Fakat bu başka bir yazının konusu olsun. Bu demirbaş parçaların arasında bir tanesi var ki; listenin yıldızı rolünde. Çünkü bu parça sadece zamansız bir parça değil, aynı zamanda S.O.S. çağrına koşan bir kurtarıcı. Mesela ansızın ortaya çıkan bir davette, düğün, doğum günü gibi özel günlerde, belki de önemli toplantılarda ister gece ister gündüz hayatını kurtaran bir parça sorsaydık ne derdin? Biz söyleyelim; tabii ki küçük siyah elbise. Gardırobunda en azından bir ya da iki tane siyah elbisen varsa derin bir nefes alıp rahatlayabilirsin. Çünkü aniden çıkan her türlü organizasyona hazırsın. OXXO ekibi olarak her sezonun istisnasız must have parçası olan bu elbiselere tabii ki yeni bir yorum getirmesek olmazdı. Alışveriş listeni ya da tatil bavulunu hazırlamadan önce bu yaz siyah elbiselerine ekleyebileceğin 8 farklı parçaya göz atmaya ne dersin? Ama önce gel kısaca bu olmazsa olmaz parçanın hikayesine bir göz atalım.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Little Black Dress

Küçük siyah elbise dendiğinde birçok kişinin aklına Breakfast At Tiffany’s filmindeki ikonik Audrey Hepburn sahnesi gelse de bugün Küçük Siyah Elbise ile birlikte günümüz kurtuluyorsa aslında bunu Coco Chanel’e borçluyuz. 1926 yılında hazırladığı Küçük Siyah Elbise koleksiyonu ile siyahı yas rengi karakterinden kurtardı. Koleksiyonun ardından Vogue dergisinin Coco Chanel’in tasarımlarından biri olan siyah elbiseyi yayımlaması moda dünyasında bir aydınlatma yaşattı diyebiliriz. Çünkü artık bu renk ve bu renkteki elbiseler matem değil, klasik şıklığın göstergesi olmaya aday hale gelmişlerdi. Bir anda dikkatleri üzerine toplayan ‘Küçük Siyah Elbise’ zahmetsiz şıklığın tarifiydi adeta. Yıldızının parlaması ise, 1961 Yılında Breakfast at Tiffany’s filminde Audrey Hepburn’ün inci kolyesi ve küpeleriyle tamamladığı ve üzerinden hiç çıkarmadığı siyah elbisesi ile gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Günün Her Anında

Her bir programda gardırobun karşısına geçip “Giyecek hiçbir şeyim yok” diyenlerdensen henüz Little Black Dress koleksiyonumuzla tanışmamışsın demek. O malum günlerinin en büyük kurtarıcısı küçük siyah elbiseleri daha yakından tanımak için okumaya devam et. Zira birbirinden romantik ve şık tasarımların olduğu 8 parçalık seride kendine göre bir elbise mutlaka bulabilirsin. Mesela dar kıyafetlerden hoşlanıyor ve fiziğine güveniyorsa vücudu saran boynundan askılı elbiseye bir göz atmalısın. Ya da daha uçuş uçuş modeller seviyorsan kollarından etek uçlarına kadar fırfırlı olan elbiseyi tercih edebilirsin. Klasiklerden hoşlanmıyorsan geometrik askılı elbise tam sana göre. Yazın enerjisini ve romantizmini üzerinde taşıyabileceğin bu elbiseleri stiletto veya herhangi bir topuklu ayakkabı ile kombinleyerek geceye, mokasen ya da sneaker gibi daha rahat ayakkabılarlar giyerek gündüz saatlerine rahatlık ve şıklık katabilirsin. Tatil beldelerinde ise uçuş uçuş etekli siyah elbise modellerini sandaletlerle kombinleyebilirsin. Oxxo.com.tr ve mağazalarda bulabileceğin bu seriyi küçük omuz çantaları veya clutch modelleri ve aksesuarlarla tamamlamayı unutma. Bu arada küçük siyah elbisenin Hollywood dünyasında da oldukça müdavimi olduğunu da söylememize gerek yok sanıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr