Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Salatalarda Farklılık Arayanlara >>
3

 

 

Konu formunu korumak olduğunda salataya dört elle sarılıyoruz. Hem doyurucu hem sağlıklı olması başlı başına yetiyor çünkü. Özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle, daha fresh ve soğuk öğünler yeme isteği de bizi ister istemez salatalara çekiyor. Bizimle aynı duyguları paylaşıyorsan kulübe hoş geldin. Fakat gel gör ki dışarıda yediğin salatalar bir zaman sonra kabak tadı vermeye başlıyor değil mi? Sürekli aynı çeşitleri yemek ne de olsa insanı sıkıyor. Öte yandan dışarıda yediğin salatalar ne kadar yıkanıyor? Ne kadar temiz emin olamazsın? Bu yüzden en iyisi ve sağlıklısı kendi salatanı kendin yapman. Tabii çeşitlendirerek. Salatanı daha lezzetli ve çekici hâle getirmek tamamen senin elinde. Sıkıcı yeşilliklerin içine lezzetli, sağlıklı ve farklı malzemeler koymayı dene. İşte sana birkaç öneri. Şimdiden afiyet olsun!

 

 

Enginarlı Semizotu Salatası

Malzemeler

1 demet semizotu
2 adet enginar
2 adet kırmızı biber
1 adet limon suyu
5 dal taze soğan
5 dal taze nane
5 dal dereotu
10 adet haşlanmış mantar

 

Nasıl Hazırlarsın?

Enginarları limon suyu ve tuzlu suda haşladıktan sonra küp küp doğra. Sonra semizotunu temizleyip parçalara ayır. Haşlanmış mantarları, taze soğanı, biberleri, naneyi ve dereotunu kıyıp salataya ilave et. Son olarak salatanı zeytinyağı, limon ve tuz ilave edip iyice karıştır.

 

 

Pancarlı Salata

Malzemeler

1 su bardağı bulgur
500 gr pancar turşusu
1 adet göbek salata
1 adet kıvırcık salata
1 adet nane
1 adet soğan
2 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay bardağı pancar turşusu suyu

Nasıl Hazırlarsın?

Bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekle ve kısık ateşte pişir. Derin bir kâsenin içine al ve küp küp doğradığın pancar turşularını, göbek marulu, kıvırcığı ve naneyi kıyarak ilave et. Sonra soğanları halka halka, kırmızıbiberleri de jülyen doğrayıp salataya ekle. Sosunu da ekledin mi salatan hazır.

 

Kavanozda Avokadolu Buğday Salatası

Malzemeler

1 çay bardağı haşlanmış buğday

1 avokado

1 tatlı kaşığı limon suyu veya limon

1 yemek kaşığı mısır

1 küçük kutu ton balığı

3-4 dal taze nane

Nasıl Hazırlarsın?

Kavanozda avokadolu buğday salatası gün ortasında sağlıklı bir öğüne ihtiyaç duyduğunda yiyebileceğin harika bir alternatif. Avokadoyu küp küp kes ve limonla iyice ovala. Kavanozun dibine haşlanmış buğdayı koy ve üzerine de avokadoyu yerleştir. Ton balığını ve yaprak yaprak ayırdığın naneleri de ekle. Kavanozun kapağını kapat ve çantaya at. ☺

 

Kinoa Salatası

Malzemeler

1/2 çay bardağı kırmızı kinoa

1/2 çay bardağı beyaz kinoa

2 adet enginar kalbi

1 demet roka

3 yemek kaşığı nar ekşisi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 nar

1 adet hindiba

2 adet cherry domates

1 yemek kaşığı tulum peyniri

1/2 rezene

Kıtır ekmek

Nasıl Hazırlanır?

Kinoaları pilav gibi pişir ve 5 dakika soğumaya bırak. Bir karıştırma kabında kinoaları, nar tanelerini, doğranmış enginarı, ince kıyılmış rokayı, nar ekşisini, zeytinyağını, tuz ve karabiberi harmanlayıp karıştır. Servis tabağına hindiba yapraklarını ve cherry domatesi ikiye kesip koy. Karışımı tabağa alıp, üzerine tulum peyniri, kıtır ekmek ve ince dilimlenmiş rezeneyi serpiştir. Bu kadar basit.

Semizotlu Karabuğday Salatası

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış karabuğday

Yarım demet semizotu

5-6 yaprak göbek marul

2 salatalık

1 havuç

2 kırmızıbiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı koruk ekşisi

Tuz

Kırmızı pul biber

Sumak

Nasıl Hazırlarsın?

Göbek marulu ince doğrayıp bir servis kâsesine al. İnce jülyen doğradığın salatalık, havuç ve kırmızıbiberi ilave edip güzelce harmanla. Haşlanmış karabuğday ve semizotunu ekleyip iyice karıştır. Ayrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, koruk ekşisi, tuz, kırmızı pul biberi ve sumağı karıştırıp sosunu hazırla. Hazırladığın sosu salatada gezdir. Afiyet olsun ☺

 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr