Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Ofise Biraz Hareket Lazım >>
0

Günümüzün çoğunu ofiste geçiriyoruz. Bilgisayar başında saatlerce çalışmamızı sağlayan rahat koltuklarımız, bir süre sonra bel ve sırt ağrılarının ve fazla kiloların da habercisi oluyor.

Gün içerisinde hareketsizlikten yakınıyorsanız ya da iş temponuzdan dolayı spor yapmaya vakit bulamıyorsanız, bu basit öneriler tam size göre. Bir süre sonra kendi ofis sporu planınızı bile oluşturabilirsiniz, kim bilir...

 

                                                                         

Hareket etmeye işe giderken başlayın.

Sabah sporu, güne daha zinde başlamanızı sağlar. Eğer eviniz ile iş yeriniz arasındaki mesafe kısaysa, ofise yürüyerek ya da bisikletle gidin. Eğer bahsedilen emsafe uzunsa; toplu taşıma kullanın ve gideceğiniz yere varmadan bir durak önce inerek yürümeyi deneyin. Asansör yerine merdivenleri tercih edin.

Ayağa kalkın.

Ayakta durmak, oturmaktan daha fazla kalori harcamanızı sağlar. Gün içerisinde sandalyenizden uzaklaşmak için daha fazla neden yaratın. Örneğin mail atmak yerine, iş arkadaşınızın yanına gidin ya da çayınızı kahvenizi kendiniz hazırlayın.

Molalarınızı da hareketlendirin.

Kahve molalarınızı kısaltın ve hareket etmeye zaman ayırın. Bina içerisinde kısa yürüyüşler, merdiven inip çıkmak ya da basit esneme hareketleri bile sandığınızdan daha çok fark yaratacak.

Küçük spor aletlerinden faydalanın.

Küçük ağırlıklar ya da esnemenize yardımcı olacak elastik malzemeler boş vakitlerinizi değerlendirmenin en verimli yollarından biri olabilir.

Hızlanın.

Eğer yürümeyi gerektiren bir işiniz varsa, hızlanmaya çalışın. Yürüdüğünüz mesafe ve hızınız arttıkça, işinizin faydaları da artacak.

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr