Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Hippi Giyim Tarzı >>
1

 Hippi Giyim Tarzı

Genel olarak hayata karşı apolitik bir duruş sergileyen hippi kelimesi, bir yaşam tarzını belirtir. 1950’li yıllarda başlayan özgürlükçü bir hareket olarak tanımlanabilecek olan hippi akımı; sistemin getirdiklerine, emirlere, sıradanlaşmış yaşama karşı çıkar ve dünyayı bütün bitkilerin, hayvanların ve insanların ortak yaşam alanı olarak kabul eder. Bu nedenle hippi yaşam tarzında insanın üstünlüğü yoktur, aksine en küçük bir bitkiyle bile eşitlik anlayışını kabul eder.

                                                      

Hippi yaşam tarzı geçmişten bugüne kendini kabul ettirmiş ve kendini hippi olarak tanımlayan insanlarda vücut bulmuştur. Hippi yaşam tarzının getirdiği hippi modası 1960’lı yıllardan bugünlere kadar moda dünyasındaki yerini korumuştur.

Hippi akımı, bütün moda anlayışları ve akımları içerisinde en özgürlükçü ve en rahat olan ve bu konuda herkesin hem fikir olduğu bir moda akımıdır. Bu akım son trendleri takip eden, nasıl göründüğü konusunda kaygıları olan bir akım değildir. Aksine sadece doğadan ve renklerden ilham alır. 

                                                       

Hippi tarzını yaşatan insanlar, benimsedikleri akım sayesinde umursamaz görünseler de, yıllardır moda dünyasının gündeminde olduklarını ve moda dünyasına yön verdiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hippiler, hazır giyime ve markalara karşı çıkar. İkinci el giyimi tercih ederler ve genellikle ellerindeki parçaları birleştirirler. Daima doğanın tüm renklerini kullanmaya çalışırlar. Elbiseler, gömlekler, gözlükler, ayakkabılar ve üzerlerinde kullandıkları tüm parçalar canlı renklerden oluşur. Bu yüzden bu tarzı benimseyen insanlara ‘’çiçek çocuklar’’ denilmiştir.  

                                                       

                                                       

                                                       

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr