Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / New York City Ballet İstanbul'da! >>
0

Dünyaca Ünlü New York City Ballet Gösterisi İstanbul'a Geliyor!

 

Sahne sanatları deyince ilk akla gelenlerden olan bale, kusursuz figürleri ve asilliğiyle izleyicilerinin gönlünü fethediyor. Dans ve bale toplulukları arasında en ilgi gören ve dikkat çeken New York City Ballet, 2015’te İstanbul’a geliyor.

New York City Ballet, dünyanın en önemli dans topluluklarından biri. Topluluk 1948’de, George Balanchine ve Lincoln Cristein tarafından kuruluyor ve hızlı bir şekilde dünyaca ünlü hale geliyor. Kurucuların atletik ve çağdaş tarzda yaptıkları repertuarlar çok dikkat çekiyor ve Jeremo Robins’in topluluğa katılmasıyla New York’ta bir şirket kuruluyor.

Dans sanatına yaptığı katkılar ile öne çıkan ve adını her kareografisiyle duyuran New York City Ballet, bale dünyasına yetenekli ve genç dansçılar yetiştirmeyi kendine görev edindi.

Aynı gecede, iki farklı kareograf ve dünyaca ünlü dört bestecinin eserlerinden oluşan dört farklı bale gösterisi sahneleyecek olan New York City Ballet’i, belki de izlemek için ilk ve son şansınız. Topluluğu, 12-14 Mart 2015 tarihlerinde Zorlu Center PSM’de izleyebilirsiniz.

 

Program:

• Concerto Barocco / Koreograf: George Balanchine & Beste: Johann Sebastian Bach

• Tschaikovsky Pas de Deux / Koreograf: George Balanchine & Beste: Peter Ilyitch Tschaikovsky

• Dances at a Gathering / Koreograf: Jerome Robbins & Beste: Frédéric Chopin

• Symphony in Three Movements / Koreograf: George Balanchine & Beste: Igor Stravinsky

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr