Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Joan Miro Sergisi İstanbul’da >>
0

Joan Miro Sergisi İstanbul’da 

İstanbul Emirgan’da denize karşı konumlanmış ve muhteşem, rengarenk bir bahçeye sahip olan Sakıp Sabancı Müzesi, her sene olduğu gibi bu sene de en önemli sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sakıp Sabancı Müzesi’nin bu seneki sergileri arasında yer alan Joan Miro sergisi, 23 Eylül tarihinde sanat severlerle buluştu ve 1 Şubat 2015’e kadar devam edecek. 

Joan Miro, Barcelona doğumlu Katalan ressam ve heykeltraş. Miro, 1920 yılında Paris gezisi sırasında Pablo Picasso ile tanıştı. Ve bu tanışmadan sonra zamanının yarısını Paris’te geçirmeye başladı. Miro’nun Paris’teki ilk sergisi 1925’te açtığı Galeri Pierre. Bu sergi büyük bir sürrealist hareket olarak yankı buldu. Sürrealizm akımının kurucusu Andre Breton’a göre, Miro’nun eserleri onun eserlerinden çok daha sürrealistti. 

 

                                                                               

Joan Miro, 36 yaşına geldiğinde İspanya’da ve Fransa’da oldukça tanınan ve ödüller alan bir ressam oldu. İspanya’da çıkan iç savaşlar nedeniyle ailesini alıp Paris’e taşında ve çalışmalarına orada devam etti. 90 yaşına geldiğinde ise solunum ve kalp rahatsızlığı nedeniyle hayata veda etti. 

                  


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr