Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / İstanbul'un En İyi Dondurma Mekanları >>
2

Şüphesiz herkesin en sevdiği tatlı lezzetler arasında bulunan dondurma. Seneler geçtikçe bambaşka lezzetlerle buluşuyor. Farklı sunum ve tatlarla zenginleşen dondurmalar yaz-kış en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Bizde sen İstanbul’da bu muhteşem lezzetlerden mahrum kalma diye İstanbul’un En İyi Dondurmacılarını araştırdık.

 

 

 

Dondurmino

 

İlk olarak Alaçatı’da kurulan Dondurmino, ikinci şubesini Karaköy Fransız Geçidi’nde açtı. Birbirinden farklı çeşidi bir arada bulunduran Dondurmino, ege lezzeti barındıran dondurmalar da üretiyor. Lavantalı ve biberiyeli çeşitleriyle farklı tatlar sunan dondurminonun raflarında her zaman farklı tatları görmen mümkün. Bizim favorimiz Hindistan cevizli gofretli ve nutellalı :)

 

Dondurmacı Ali Usta

 

Önünde oluşan uzun kuyruklarıyla bilinen Dondurmacı Ali Usta Moda’da bulunuyor. Gece saat  04.00’a kadar hizmet veren Ali Usta bol porsiyonu, lezzeti ve meyveleri ile en sevilen dondurmacılar arasında bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

Mua

 

İtalyan dondurmasının adreslerinden biri olan Mua Yeniköy’den sonra Galata’da da açıldı. Her zaman taze meyveler tercih eden Mua’da mevsiminin dışında yapılan bir dondurma çeşidi yok. Kışın kış meyvelerinden yazın ise yaz meyvelerinden üretilen dondurmalar oldukça lezzetli.

 

Cremeria Milano

 

İtalyan dondurmasının bir sonraki adresi ise Cremeria Milano. İtalyan dondurmalarını severek tüketeceğiniz yerlerden biri olan Cremeria Milano şehrin birçok yerinde bulunuyor.Üstelik Cremeria Milano’da yalnızca dondurma bulunmuyor. Büyük özenle hazırlanmış birçok tatlı çeşidini de burada deneyimleyebilirsin.

 

Yaşar Usta

 

Uygun fiyatı ve çeşitliliği ile en popüler dondurmacılar arasında bulunan Yaşar Usta Bostancı’da bulunuyor. Meyveleri zamanında kullanan Yaşar Usta’nın dondurmaları yoğun tadı sebebiyle çok seviliyor, üstelik birçok yerde de bayisi bulunan Yaşar Usta’yı mutlaka ziyaret edin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr