Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Festival Sezonu Açılsın >>
0

Yılın en sevdiğimiz dönemi sonunda geldi. Müzik, stil ve eğlencenin bir araya geldiği festival sezonunu artık açabiliriz. Sevdiğin şarkıcılar, gruplar hatta DJ’ler ile buluşman için en güzel fırsatların oluştuğu bu büyük organizasyonlar her yıl heyecan uyandırıyor. Peki, bu yıl seni neler bekliyor? Hangi sanatçılar, nerede ve hangi festivallerde yer alacak? Daha da önemlisi not alman gereken tarihler ne zaman? Stillerin yarıştığı, eğlenceye doyamadığın yılın heyecanla beklenen festivallerini senin için derledik.  Bu yıl seyahat planlarını yapmadan önce bu listeye göz atmayı unutma.

 


Primavera Sound

Her yıl 190.000’den fazla kişinin katıldığı Primavera Sound Festivali Avrupa’nın en meşhur festivallerinden biri. Pop, rock, hip hop gibi farklı tarzları barından festival, Barcelona İspanya ve Porto Portekiz olmak üzere iki ülkede gerçekleşiyor. 27 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında olacak festivalde Solange, Tame Impala, Cardi B ve Future ile müziğin tadını çıkaracaksın.

 

 

 

 

 

 

 

Glastonbury Festival 

Dünya’nın en prestijli festivallerinden biri olan Glastonbury Festival, Coachella, Primavera, Roskilde ve Lollapalooza gibi festivallerle birlikte yıllardır müzik sahnesinin en heyecan verici festivallerinden. Bu festivalin arkasında da ilginç bir hikâye yer alıyor. Michael Eavis adında bir çiftçi, ailesinden kalma, Worthy Farm olarak da bilinen çiftliğini müzik dünyasının merkezi hâline getirmeyi aklına koyar. 1970 yılında ilk kez burada Pilton Pop Festival isimli bir festival düzenliyor. Sonraki yıl festival Glastonbury Fair ardından da bugünkü ismini alıyor. Rockstar bir çiftiçinin hayaliyle hayata geçen festivale giderken çadırını alıp kamp yapmaya hazırlıklı olmanı öneriyoruz. 26 Haziran – 30 Haziran arasında gerçekleşecek festivalde The Killers, The Cure, Liam Gallegher, Tame Impala, Wu Tang Clan, Sheryl Crow, Michael Kiwanuka gibi isimleryer alacak.

 

 

 

Roskilde Festival

En az Glastonbury kadar büyük olan Roskilde Festival Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri. Her yıl Danimarka’da gerçekleşen Roskilde Festival toplam 8 gün sürüyor ve genellikle büyük isimlere ev sahipliği yapıyor. Bob Dylan, The Cure ve Travis Scott gibi isimlerin hayranıysan 29 Haziran – 6 Temmuz tarihlerini not etmelisin.

Awakenings

Elektronik müzik tutkunlarını buraya alalım! Awakenings Avrupa’nın en iyi elektronik müzik festivallerinden biri. 29-30 Haziran’da 2 gün boyunca unutulmaz bir festival geçireceksin. Amsterdam’da gerçekleşecek festivalde bu yıl Nina Kravitz, Dave Clark, Ben Klock, Dimitri ve Adem Beyer yer alacak.

 

 

 

 

 

 

FIB Benicàssim Festival 

Bu yaz için tatil planını Avrupa’ya yapmayı düşünüyorsan İspanya’ya gitmen için bir sebebin olabilir. İspanya’nın en güzel plajlarının yer aldığı Costa de Azahar bölgesinde gerçekleşen FIB Benicàssim Festival ile hem denizin hem tatilin hem de müziğin tadını çıkarabilirsin. 18-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Kings of Leon, Fatboy Slim, Franz Ferdinand ve Lana Del Rey seni bekliyor olacak.

Sziget Festival 

Her yıl Budapeşte’de gerçekleşen Sziget Festival bu sene 7-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Foo Fighters, The 1975 ve Forence and the Machine hayranıysa bu festivali kaçırma.

EXIT Festival 

Türkiye’ye olan yakınlığı, vize istememesi ve Euro kullanmaması açısından Exit festivaller arasında gitmesi en kolay diyebiliriz. 2018 yılında ‘Avrupa’nın En İyi Büyük Müzik Festivali’ seçilen festival 4-7 Temmuz arasında gerçekleşecek. The Cure, Carl Cox, Sofi Tukker, Dimitri Vegas & Like Mike gibi isimlerin yer aldığı festival Sırbistan, Novi Sad’da olacak.

 

 

 
 

 

 
Etiketler : yaz , festival ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr