Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / En İyi Butik Kahveciler >>
0

Türkiye’de son zamanlarda giderek popülerleşen Butik Kahveciler tüm Türkiye’de yavaş yavaş aranır hale geldi. Hemen hemen artık her ilçe de açılmaya başlayan Butik kahve dükkânlarına birlikte göz atalım istedik.  Butik kahveciler sayesinde farklı tatlar denemeye ve kahve bambaşka açıdan bakmayı öğreniyoruz.

Üçüncü nesil kahveciler olarak da adlandırılan bu akım yüksek kalitede kahve çekirdekleri kullanmayı, kahve üreticisinin adil koşullarda üretim yapması gibi unsurları içinde barındırıyor. Tüm bunların dışında en önemli şeylerden biri de demleme yöntemi. Yani üçüncü nesil kahvecilik, kahvenin bitki olarak yetiştirilmesinden kahve çekirdeği olarak toplanmasına, işlenmesi, kavrulması, öğütülmesi ve demlenmesine kadar tüm süreçleri içine alıyor. Tabi kahve çekirdeği seçilirken de hasat zamanına dikkat ediliyor olması önemli.

Kahve ustaları kahveleri adeta bir sanat eseri gibi işliyor ve özenle sunuma hazırlıyorlar. Peki, bu kadar özel aşamalardan geçmiş olan kahvelere nereden ulaşacağım dersen, senin için önereceğimiz 10 butik kahve mekânına uğrayarak bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsin.

İstanbul ve İzmir’in En Meşhur Butik Kahve Mekânları

                                               

1-Drip Coffeeist: Adından da anlaşılacağı gibi Drip aslında bir kahve demleme tekniği. Filtrenin üzerinde kaynamış suyun belirli aralıklarla damlatılmasıyla elde edilen kahve oldukça lezzetli. Ağır ağır demlendiği için her damlama da farklı aromalar kahveye karışıyor. İstanbul Şaşkınbakkal’da bulunan bu kahveciyi bir an önce keşfetmelisin.

                                               

2-Coffee Sapiens: Karaköy’de açılan Coffee Sapiens, kahve severlere birçok alternatifi bir arada sunuyor. Soğuk demleme yöntemiyle hazırlanan Cold Brew’den tutunda Dünya’nın en iyi kahveleri arasında kabul edilen Jamaica Blue Mountain’i de burada deneyebilirsin.

                                                

3-Kronotrop: En iyi kavurma tekniklerini kullanarak hasat zamanına göre kahveyi pişiren Kronotrop Take Away olarak da servis veriyor. Oturup kahvemi yerinde yudumlamak istiyorum derseniz, dört beş sandalyeden oluşan barında kahvenizi içebilirsiniz. Cihangir Firuzağa’da bulunan Kronotrop’u ziyaret etmeden geçmeyin.

                                                

4-Petra: Hedefimiz her yerde iyi kahve sunmak diyen Petra Roasting, Beşiktaş’ta kahve severleri bekliyor. Her ay menülerini değiştiren Petra, Türkiye’de yetişmiş aromalı kahve çekirdeklerini kullanıyor. Petra’da hazırlanan kahvelerin notaları oldukça sert olduğundan kahvelerin alt notalarında, çikolata, fındık ve meyve gibi tatlar yer alıyor.

                                                  

5 Moc: Kahve menüsü oldukça geniş olan Moc’un açılımı Ministry Of Coffee. Tüm kahvelerini yeşil çekirdek olarak ithal eden Moc, kendine özgü kavurma sistemiyle kahveleri hazırlıyor. Moc ayrıca kahve konusunda eğitim vermeyi de planlıyor. Moc’ gitmek isteyenler için adres, Nişantaşı Şakayık Sokak.

                                                   

6-Cup of Joy: Son zamanlarda Bebek’te açılan en iyi mekânlardan olan Cup of Joy kahveleri günlük olarak kavuruyor ve “Dripping” ve “Aeropress” gibi demleme yöntemleriyle hazırlıyor. Kahveyi tek başına tüketmekten hoşlanmıyorsanız, muffin, cookie ve günlük tatlılar da yer alıyor.

                                                                 

 7-Walter’s Coffee: Laboratuvar kıyafetleri ile fotoğraf çekilebileceğiniz bir imkân sunan Walter’s Coffee İstanbul Moda’da yer alıyor. Sunumu ve servisi ile çok sevilen kafede çeşitli tatlılar ve pancake de bulunuyor. Dünya’nın ilk Breaking Bad temalı kafesi olan Walter’s Coffee kısa zamanda oldukça ünlendi.

                                                        

8- Private Reason: Hem kahveleri hem de yemekleri ile Bebek’in kısa zamanda en sevilen mekânlarından olan Private Reason da kahveler birçok farklı demleme tekniğiyle hazırlanıyor. Üstelik bu mekân hayvan dostu :) Evcil hayvanınızla mekana gelip rahatça vakit geçirebilirsiniz.

9-Two Cups: İzmir Kıbrıs Şehitleri caddesinin sonunda bulunan kafe İzmir’in en meşhur butik kahvecileri arasında yer alıyor. İçtiğiniz kahveye göre demleme şeklini değiştiren kafenin en meşhur kahveleri Mocha ve Cordato.

                                                       

10-Awake: Alsancak İtalyan Sokak’ta açılan kafe kısa zamanda popülerliğini kazandı. Awake’in en önemli özelliklerinden biri her haftanın kahvesinin ayrı olması. Mekanın spesiyali ise 12 saatte buzla demlenen Cold Brew.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr