Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / En Güzel Dondurma Mevsimi >>
0

Kim demiş dondurmanın sağlıklısı olmaz diye. Dışarıda tükettiğin ve paket olarak satın aldığın dondurmaların ne kadar zararlı olduğunu her halde söylememize gerek yok. Paketli ürünleri tercih etmek yerine evinde taze malzemeler ile sağlıklı dondurmalar hazırlamak aslında çok kolay. Hem tat konusunda da tamamen özgür olabilirsin. Ayrıca canın tatlı bir serinlik istediğinde tadını çıkarabileceğin dondurmaların hemen buzluğunda olması da cabası. Kimi zaman şıpşak kimi zamansa biraz daha uğraş gerektiren tariflerle kendi dondurmanı kendin yapabilirsin. Evdeki malzemeler ile kolaylıklar yapabileceğin dondurma tariflerini denemeye ne dersin? Bu basit tarifler ile kendi dondurma kutunu da yaratabilirsin. Ayrıca kendi hayal gücüne ve damak tadına göre de çeşitlendirebilirsin.

 

 

 

 

Şeftalili Dondurma

Malzemeler

5 yemek kaşığı yoğurt

1 adet şeftali

3 yemek kaşığı bal

 

Şeftalinin çekirdeğini çıkar ve bal ile birlikte blender ya da mutfak robotundan geçir. Kaşık ile bal-şeftali karışımını yoğurt ile iyice karıştır ve eşit şekilde dondurma kaplarına dök. Dondurma çubuğunu da yerleştirdikten sonra 5-6 saat boyunca derin dondurucuda beklet.

 

Çikolatalı Muzlu Dondurma

Malzemeler

1 olgun avokado

1 olgun muz

1 yemek kaşığı kakao tozu

2 yemek kaşığı yoğurt

 

Tüm malzemeleri blender veya mutfak robotundan geçir, karışımı eşit şekilde dondurma kaplarına dök. 5-6 saat boyunca derin dondurucuda beklet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Vanilyalı Dondurma

Malzemeler

1 litre süt
2 yumurta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sahlep

 

İşe önce sütü kaynatarak başla. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam et. Bu sırada yumurtaları, sahlebi, vanilyayı ve şekeri çırp. Çırptığın karışımı kaynayan süte ekleyerek karıştır. Ardından ocağın altını kapat ve karıştırarak ılımasını kolaylaştır. Hazırladığın dondurmanı çelik bir kaba boşalt ve 3 saat kadar derin dondurucuda beklet.

Çilekli Dondurma

Malzemeler

Yarım kilo çilek
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema
Süslemek için çilek


Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave et. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, bu karışıma ekle. Hepsi bu kadar! Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendir. Üzerini çilekler ile süsleyerek veya hazırlayabileceğin diğer çeşitler ile dondurmanın keyfini çıkar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parça Çikolatalı Dondurma

Malzemeler

1 kilo süt
2 paket salep
2 kaşık kakao
2 kaşık toz çikolata
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı parça çikolata
1 krema

 

Sütü kaynatırken bir yanda diğer malzemelerin hepsini harmanla. Süt ılımaya başlayınca hazırladığın karışımı yavaş yavaş süte ekle ve karıştır. Karışımı ekledikten sonra yarım saat daha kaynat ardından ocağı kapat ve dondurmanı soğumaya bırak. Biraz soğuduktan sonra dondurmana parça çikolataları at. Dondurman hazır! Derin dondurucuda dondurduktan sonra tadını çıkarabilirsin. Yaz sıcağında çikolata krizin geldiğinde şüphesiz kurtarıcın olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr