Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Detoksa Hazır Mısın? >>
2

Görünüşleriyle iştah kabartan rengarenk tabaklar, herkesin elinden düşürmediği farklı renklerdeki detoks içecekler, içlerinde farklı meyvelerin olduğu detoks suları, şekersiz tatlı kaçamakları... Son birkaç yılda bu görüntülere iyice alıştık. İster bol yemeli içmeli geçirdiğin bir haftasonunun ardından arınmak için, istersen beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden önce bir başlangıç maheyetinde, istersen de yazdan önce vücudundaki fazla sudan ve toksinlerden arınmak için... Sebebin ne olursa olsun detoks imdadına yetişiyor. Tabii bilinçsiz yapılan listelerden bahsetmiyoruz. Öncelikle detoksa asla zayıflamak mantığıyla bakmamalısın. Detoksun temelinde vücudu arındırmak var.  Detox programları genellikle 2-3 günlük veya listeye göre bir haftaya kadar olabiliyor. Burada önemli olan kendini tanıman, ve sana neyin iyi geldiğini neyin gelmediğini bilmen çok önemli. Detoks boyunca sebze, meyve ve bol sıvı almaya dikkat etmelisin. Mevsim yeşillikleri ve sebzeleri detoksun en önemli parçası. Bu süreçte hayvansal gıdalardan kesinlikle uzak durmalısın ve olabildiğince sıvı tüketmelisin. Hazırsan sana detoks uygulaman için bir kaç önerimiz var :)

 

 

 

 

 

Detoks 1

Kahvaltı: 4 kaşık probiyotik yoğurt ve 4 kaşık müsli

Ara Öğün 1: 2 ceviz ve 2 kuru kayısı

Öğlen: 8 kaşık sebze yemeği ve 1 kase yoğurt

Ara Öğün 2: 4 altınbaşak, üçgen peynir ve 1 bardak ayran

Akşam: 8 kaşık sebze yemeği ve 1 kase yoğurt

Ara Öğün 3: 10 erik veya 15 kiraz

Ara Öğün 4: 1 kase yoğurt içine 1 tatlı kaşığı pul biber/nane/tarçın

Bu listeyi 10 güne kadar uygulayabilirsin. Gün içerisinde rezene ve yeşil çay tüketmeye dikkat et. Tabii bol su içmeyi de unutma!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Detoks 2

Yapabilirsen sabah uyanınca 1 bardak ılık limonlu su iç.

Kahvaltı: 2 dilim az yağlı beyaz peynir, 2 dilim esmer ekmek, Domates, Salatalık, Kapya biber, Maydanoz ya da dereotu  

Ara Öğün: 1 porsiyon mevsim meyvesi

Öğle: Izgara balık, tavuk ya da kırmızı et (150 gr. kadar), 1 kase salata ya da az yağlı sebze yemeği, 1 kase yağsız yoğurt ve salata

Ara öğün: 1 porsiyon mevsim meyvesi ve 3 dilim altınbaşak

Akşam yemeği: Izgara balık, tavuk ya da kırmızı et (150 gr. kadar), 1 kase salata ya da az yağlı sebze yemeği, 1 kâse yağsız yoğurt ve salata

Akşam yemeğinden sonra: 1 meyve ve bitki çayı

Bu liste ile fazla ödeminden kurtulabilirsin.

 

 

 

 

 

 

Bu listelerin yanında detoks sürecini destekleyici şeyler de yapabilirsin. Mesela;

-Detoks sırasında çay veya kahve gibi kafein kaynaklarını tüketme, bunlar toksine dönüşeceği için hızla cilt kuruluğuna ve halsizliğe neden olur.

-Alkollü içecekler ve sigara ciddi boyutta toksin barındırıyor. Detoks sırasında alkol tüketmek ve sigara içmek vücudunun susuz kalmasına neden olur.

-Tuzdan kesinlikle uzak durmalısın. Vücudun susuz kalmasına ve şişmesine neden oluyor.

-Şekerden de uzak durmalısın çünkü ruh halindeki değişiklikler baş ağrılarını tetikler.

-Toksinlerin atılmasında en etkili organ cildin olduğu için detoks programı boyunca cildine özen göster. (Cilt bakım önerilerimiz için tıkla!)

-Günde en az 8-12 bardak su iç ve en az 8 saat uyu.

 

Bu iki liste ve dikkat etmen gereken detaylar havalar ısınırken fazla ödemden kurtulmanı sağlayacak. Bir sonraki yazılarımızda detoks suları tarifleri de paylaşacağız. Takipte kal!

 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr