Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cildine Organik Bakım >>
2

İster güvenirliliği kanıtlanan bir marka olsun, isterse de ileri teknolojide üretilmiş olsun; her ürün tüm cilt tiplerine yarar sağlamayabilir. Aksine tahriş edebilir, alerjiye neden olabilir veya cildinin yağ dengesini bozabilir. Bu yüzden çoğu zaman bakım ürünlerinde en az kimyasal içeren ve olabildiğince organik olanın kullanılması önerilir. Cilt türüne göre bakımın için önceki paylaşımlarımızda hangi ürünleri kullanabileceğini ve nelere dikkat etmen gerektiğini anlatmıştık. Sağlıklı cilde sahip olmak sadece günlük rutin uyguladığın temizleme, tonik ve nemlendirme üçlüsünden ibaret değil. Haftada 1 veya 2 defa yapacağın peelingler ve maskeler de tenin için önem arz ediyor. Fakat hepimiz biliyoruz ki bu maddi açıdan da zaman zaman zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden biz de her cilt tipine göre evde kendi maskeni yapman için bir araştırmaya koyulduk ve senin için bir dosya hazırladık. Hem pratik hem de minimum malzeme ile evde kolayca hazırlayabileceğin maske tariflerini denemeye başlayabilirsin.

 

Cildin Yağlıysa…

Kil maskesi
2 çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda erit. İçine 1 tatlı kaşığı toz şeker koy ve karıştır. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) ekle ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam et. Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzüne sür. Yarım saat beklet ve yüzünü ılık suyla yıkayıp kurula. Cildindeki fazla yağdan kurtulacaksın.

 

Limon maskesi

2 limonun kabuğunu soyup, kabukları 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika beklet. Robotta püre hâline getir ve canlandırıcı maske olarak kullan. Temizlenmiş cildine pamukla sürüp birkaç dakika beklet. Ilık suyla yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurula ve ardından günlük nemlendiricini uygula. Limonun antiseptik ve sıkılaştırıcı özelliği cildinin sebum dengesini düzenleyecek.

 

Muz maskesi

1 tane büyük muzu soyup iyice ez. 2 kaşık yoğurt veya balla karıştırıp yüzüne sür. Kuruyana kadar bekletip ılık suyla yüzünü yıka. Bu maskeyle yağ oranını dengelerken, cildin nemini korumasına yardımcı olacaksın.

 

Normalden Karmaya Dönük Bir Cildin Varsa…

 

Kil, limon ve zeytinyağı maskesi
Kil, limon suyu ve 2 damla zeytinyağını karıştır, yüzünün yağlı bölgelerine sür. Birkaç dakika beklettikten sonra yıka. Yine kil ve elma suyunu karıştırıp birkaç damla da tatlı badem yağı ekleyerek yüzünün yağlı ve kuru bölgelerine maske şeklinde uygula.

Gül suyu maskesi
1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı gül suyunu karıştırarak cildine sür. 15 dakika beklet. Bal ve gül suyu, karma ciltlerin yağ dengesini ayarladığından en faydalı içeriklerden. Cildinin sağlıkla parlaması için bu maskeyi düzenli olarak 10 günde bir uygula.

 

 

Cildin Kuruysa…

Avokado maskesi

Yarım avokado sürülecek kıvama gelecek kadar ez ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp yüzüne sür. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durula. Avokado maskesi ile cildine nem deposu yapabilirsin.

Kahve maskesi

2 yemek kaşığı çekilmiş kahve, 2 tatlı kaşığı kakao, 3 tatlı kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı balı iyice karıştır. Karışımı yüzünde yarım saat beklet ve sonra durula. Kahvenin cildi yumuşatan ve parlaklık veren özelliğini çok seveceksin.

Salatalık maskesi

Salatalık, cildin yorgunluğunu alarak canlanmasına yardımcı olur. 1 adet salatalığın kabuğunu soyup iyice ez ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştır. Buzdolabında biraz soğuduktan sonra temizlediğin cildine sür. 15 dakika beklet ve durula. Kurumuş ve pul pul dökülen cildinin nem oranını dengeleyecektir.

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr