Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Bu Tarifler Yulaf Ezmesini Sevdirecek >>
2

Yulaf ile aran nasıl bilmiyoruz ama içerdiği protein, karbonhidrat ve lif açısından kendisi mükemmel bir besin kaynağı. Özellikle sağlıklı beslenme alışkanlığın varsa veya bu alışkanlığı kazanmaya çalışıyorsan yulafı öğünlerine eklemeni tavsiye ediyoruz. İster ana öğün istersen de ara öğünde tüketebileceğin sana yulafı sevdirecek birbirinden leziz yulaf tariflerini senin için bir araya getirdik.

 

 

 

 

 

Cevizli ve Muzlu Yulaf Topları

1/4 kâse yulaf ezmesini yarım bardak su, 1 çay kaşığı tarçın ve bir tutam tuz ile karıştır. Bu karışımı mikrodalga fırında 90 saniye kadar yüksek ısıda pişir. Ardından yarım bardak yağsız süt, göz kararı dilimlediğim muz ve 1 çorba kaşığı kadar parçalanmış cevizler ile karıştırarak top hâline getir. Günlük hayatında miden kazındığında ara öğün olarak tüketebilirsin.

 

 

 

 

 

 

Yulaflı Omlet

Minik bir tencerenin içerisine 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yulafı koy ve kısık ateşte yulaf sütü çekene kadar pişir. Yulaf sütü çektikten sonra karışımı bir kâseye aktar. Ayrı bir tavaya tereyağında 1 yumurtayı kır ve çok az piştikten sonra yulaf karışımını ekle. Ardından ince kıyılmış 4 -5 dal maydanoz ve 1 dal taze soğanı da ekle. Son olarak 1 dilim beyaz peyniri de ilave ettikten sonra kahvaltın hazır.

Avokadolu Yulaf

İçeriğindeki zengin yağ asitleri ile harika bir besin olan avokadoyu yulaf ile birleştirmeye ne dersin? Küçük bir tencerede 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yulafı pişir. Yulaf sütü çektikten sonra karışımı bir kâseye al. 1 tane avokadoyu küp küp doğra, 3 tane cherry domatesleri dilimle ve 4 – 5 dal maydanozu ince ince kıy. Üzerine susam ve keten tohumu serp ve iyice karıştır. Karışımı kâseye aldığın yulaf ile birleştir.

 

 

 

 

 

Elmalı Turta Tadında

1,5 su bardağı süt ve 3 kaşık yulafı tencereye koy. Ocağın altını açmadan önce 1 adet elmayı rendele ve suyunu iyice sık. Ardından elma rendesini ve tarçını da yulafa ekleyerek pişirmeye başla. Yulaflar sütü çektikten sonra karışımı bir kaba al ve üzerine damak tadına göre kuru üzüm ve biraz ceviz koy. Canın elmalı ve tarçınlı bir şeyler çektiğinde bu tarif isteğini bastıracak.

Bal Kabaklı Yulaf

Ofiste sabah kahvaltın ile öğle yemeği arasında çabuk acıkanlardansan bu tarifi mutlaka denemelisin. 1 su bardağı badem sütü ile yarım su bardağı bal kabağı püresini karıştır. Üzerine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekle ve kapağını kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlenmeye bırak. İster geceden kavanoza koyup işe götür istersen de 2 saat kadar bekletip tüket. Bu tarif çabuk acıkmalarının çözümü olacak.

Yulaflı Muffin

İster kahvaltıda istersen de ara öğünde keyifle tüketebileceğin bu muffin tarifini not almayı unutma. Bu tarifte ihtiyacın olan malzemeler; 1 su bardağı hurma, 2 olgun muz, 2 yumurta, 3 su bardağı yulaf unu (yulaf ezmesini robottan geçirerek de yapabilirisin), 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, ¼ tatlı kaşığı vanilya özütü, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1,5 tatlı kaşığı karbonat ve bir çimdik tuz. Tüm malzemeleri karıştırıp muffin kabına yerleştir. 180 derece fırında pişir.  

 

 

 

 

Çikolata Parçalı Muffin

Ara öğünde çay veya kahvenin yanına hem açlığını bastıracak hem de tatlı krizine iyi gelecek bu pratik tarife bayılacaksın. 2 adet olgun muz, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 7-8 kare bitter çikolata ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ihtiyacın olan malzemeler. Önce yumurtaları iyice çırp ve çatalla ezdiğin muzları ekle. Ardından kabartma tozu ve çikolata hariç diğer kuru malzemeleri karışıma ekle. En son kabartma tozu ve çikolataları da ekleyerek muffin kabına ya da daha büyük bir kek istiyorsan normal bir kek kalıbına yerleştir. 250 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra tatlı ve sağlıklı muffinlerin hazır.  

Tarçınlı Yulaflı Bar

Spor öncesi hızlıca atıştıracağın bir şeyler arıyor ama bulamıyorsan bir de bu tarifi dene. 1,5 su bardağı yulaf, yarım su bardağı küçük parçalara ayrılmış kuru yemiş, yarım su bardağı küçük parçalara ayrılmış kuru meyveyi bir kapta, 1,25 bardak süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığı vanilya özü, 1 çay kaşığı tarçını da başka bir kapta karıştır. Ardından katı ve sıvı olarak ayrı ayrı karıştırdığın karışımları birbiriyle harmanla. Karışım biraz sıvı görünürse göz kararı yulaf ekleyebilirsin. Pişirme kâğıdına yay ve 175 derece fırında pişir. Afiyet olsun ☺

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr