Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Bitki Çayı Mucizesi >>
1

Duygusal açlık yaşadığımızda, ofiste masa başında sıkıldığımızda ya da televizyon karşısında iştahımız açıldığında bir şeyler yememek için bitki çaylarına saldıran kaç kişiyiz?  Bir de kış ayları geldi mi en yakın dostlarımız oluyor bitki çayları. Hasta olmamak ve bağışıklığımızı korumak için bol bol tüketiyoruz. Peki, her birinin ayri bir yararı olan doğal şifa kaynağı bu çayları ne kadar tanıyorsun? Kan şekerini düzenlemeden sakinleştirmeye, yağ yakmadan mikroplarla savaşmaya, depresyondan mide bulantısına birçok faydası bulunuyor. Fakat yararları kadar ne kadar demlediğin ve tükettiğin de bir o kadar önemli. Bitki çaylarının dünyasını keşfetmeye ne dersin?

 

 

 

Yeşil Çay

Özellikle kilo vermeye çalıştığında yakın ilişki kurduğun yeşil çay şüphesiz listenin başında yer alıyor. Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Aynı zamanda kalp, diş eti sağlığını güçlendiriyor ve kansere karşı koruyor. Yeşil çayı 3 dakika demleyip, günde en fazla 2 fincan tüketmelisin.

Ihlamur

Özellikle kış aylarında sıkça tükettiğimiz ıhlamurun sağlık üzerine birçok etkisi bulunuyor. Grip ve soğuk algınlığı yaşadığında sarıldığın ıhlamur, stresli bir gün yaşıyorsan sinirlerini de yatıştırıyor. Ihlamuru 5-10 dakika demleyip günde 2-3 fincan içebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

Kış Çayı

Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı tabii ki kış çayı. Kış çayı birçok farklı bitkinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Astım, romatizma, unutkanlık, burun akıntısı, göğüs ağrısı ve öksürük gibi sorunlarla kış çayı ile savaşabilirsin. Kış çayını 5 dakika demlemen yeterli. Hastalığa yakalanmadan önce içersen vücudunun direncini de artırabilirsin.

Rezene

Rezenenin en güzel özelliği midene çok iyi gelmesi. Fazla yediğin günlerde veya midenin rahatsız olduğu, hazım sorunları yaşadığın günlerde rezene çayını içtiğinde hemen hemen yarım saat içinde rahatlatıyor. Özellikle reflün varsa birebir. 2 çay kaşığı rezene tohumunu 1 su bardağı su ile 2-3 dakika kaynat, 5 dakika demledikten sonra afiyet olsun.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Papatya

Uyku bozukluğu yaşıyorsan günde 1-2 fincan papatya çayı içebilirsin. Aynı zamanda sakinleşmeye ihtiyaç duyduğun zamanlarda da imdadına yetişiyor. Papatyayı kaynamış suya atarak demlemen gerekiyor. 3 dakika demledikten sonra çiçekleri süzüp içebilirsin. İstersen bal ve limon ile de tatlandırabilirsin.

Adaçayı

Şimdi sana adaçayı ile ilgili harika bir sır vereceğiz. Kilona dikkat ediyor ve karnını düzleştirmek istiyorsan mutfağında mutlaka adaçayına yer açmalısın. Aynı zamanda romatizmayı, eklem iltihaplarını ve kas ağrılarını da azaltıyor. Yüksek A ve C vitaminleriyle bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Adaçayı ile iştahını da kontrol altına alabileceksin. Günde en fazla 3 fincan içmen gerektiğini de unutma.

 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr