Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Yüzyılın Kalıcı Aksesuarı Dövmeler >>
1

Dövme yaptırmak o sırada biraz acı verse de uzun vadede havalı bir görünüm elde etmeni de sağlıyor. Zira sanatsal detayı ve yarattığı farklılık sebebiyle dövmeler aslında üzerinde kalıcı bir aksesuar oluyor. Fakat çoğu kişinin söylediği gibi dövme yaptırmayı o kadarda basite indirgememek gerekiyor. Ne de olsa hayatın boyunca vücudunda onunla yaşayacaksın. Bir heves yapılan dövmeler bir zaman sonra seni sıkacağı için, vücudundan çıkarmak için türlü türlü yollar denemen gerekebilir. Bu da cildinin fazlasıyla deforme olmasına sebep olabilir. Dolayısıyla öncelikle dövme yaptırmak istiyorsan işe önce neden ve hangi gibi sorularını sormanda yarar var. Kişiliğinle ilgili bir ipucu, senin için özel bir anlamı olması veya çekici bir görünüm yaratma gibi dövme yaptırmak için kendine bir sebep edinmeni tavsiye ediyoruz. Yoksa uzun vadede öylesine yapılan dövmeler kaçınılmaz olarak sana pişmanlık yaratacak. Dövme yaptırmaya karar verdikten sonra bir diğer sorun ise şüphesiz kendine bu sebebi ve dövmeyi yaptırmak istediğin yere karar vermek oluyor. Her dövmenin kalıcılığı farklı olduğu gibi vücudunun farklı noktalarında seçtiğin dövmenin görünümü farklı olacak. İlk defa dövme yaptıracaksan öncelikle minimal dövme modellerinden seçmeni tavsiye ediyoruz. Vücudunda her gün farklı bir şey görmeye alışman için bu daha yararlı olabilir.

 

 

 

 

 

Farklı Dövme Çeşitleri

Konu dövme olduğunda bu alanda da trendler olduğunu sana hatırlatmak isteriz. Mesela son dönemlerin en popüler dövme trendi suluboya tarzı görünümü olan dövmeler. Renkli bir dövme tercih edersen suluboya tarzı modellere göz atabilirsin. Hatta renkli dövmeni seçmek için ilhama ihtiyaç duyarsan Instagram’da Sasha Unisex ve Samuele Briganti’yi takibe alabilirsin. Samuele İtalya’nın en meşhur dövmecilerinden. Kendisi daha kalın ve Old Scool tarzında çalışmalar yapıyor. Sasha ise rengârenk tilkiler, aslanlar, kediler ve kurtlarla yaptığı dövmeleriyle dünyada bu alanda tanınan isimlerden. Amerika’nın en ünlü tattoo sanatçısı olan Nikko Hurtado ise realistik dövmelerden hoşlananların takip ettiği isimlerden. Realistik dövmeler âdeta bir fotoğrafı andırdığı için daha büyük ve iddialı bir görünüm yaratıyorlar. Dolayısıyla bu tarz dövmeler yaptırmadan önce iki kere düşünmende fayda var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gün geçtikçe daha popüler hale gelen bir diğer tattoo modeli ise geometrik stil. Zira geometrik şekillerin tasarıma getirdiği sadelik hem cool hem de zarif bir görünüm veriyor. Geometrik dövme yaptırmak istiyorsan bu konuda dikkat etmen gereken şey dövmeyi yapan sanatçının temiz ve kusursuz çizgilere sahip olması. Kimi geometrik modeller daha büyükken kimisi de oldukça minimal dövmeler olabiliyor. Mesela Berlin’de yaşayan ve orada bir stüdyosu olan Sarah Herzdame’nin daha büyük tasarımlara imza atarken New York’lu Jonboy daha küçük dövme modellerini tercih ediyor. Amerika'da Kendall Jenner ve birçok ünlünün dövmelerini yapan Jonboy dünya çapında tanınan isimler arasında. İstanbul’da ise Biçem Şinik, Çağrı Durmaz, Tuğçe Özbıyık ve Denizhan Özkar gibi isimler oldukça başarılı isimler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr