Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı Çikolatalı Tart >>
0

Çikolatalı Tart tam bir kış tatlısı. Kıtır kıtır dış hamuru ve yumuşacık çikolatalı dolgusunun muhteşem birleşimi sayesinde bu lezzete hayır diyemeyeceksin. Çikolatalı tartı yapmak ne kadar zahmetli görünse de sonuca ulaştığında zahmetine değeceğinden emin olabilirsin. Tart hamuru yaparken dikkat etmek gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle içerisinde kullanacağın tereyağı buzdolabından yeni çıkmış olmalı. Soğuk tereyağı ile yapılan tart hamuru her zaman daha lezzetli oluyor. Tart hamurunu hazırladıktan sonra yine hamuru bir yarım saat kadar buzdolabında bekletmek doğru olacaktır. Doğru bir tart hamurunun kabarmaması gerekiyor. Kabarmayı önlemek için kabartma tozu kullanmamalı ve tart hamurunun üzerinde delikler açmalısın. Sonrasında rahatlıkla pişirebilirsin. Tarife aşağıdan ulaşabilirsin heart

                                 

İhtiyacın olanlar;

Hamuru için:

- 2 su bardağı un

- 6 çorba kaşığı şeker

- 85 gram tereyağı

- 1 fiske tuz

Kreması için:

-1 paket süt kreması

-250 gram sütlü veya bitter çikolata

-Süslemek için fındık veya badem

Yapılışı;

Fırını önceden 185 derecede ısıtın. Mutfak robotundan un, şeker ve tuzu geçirin. Buzdolabından soğuk olarak çıkardığınız tereyağı ile un karışımını yoğurun. Tamamen yoğrulduktan sonra bir streç filme sarıp buzlukta yarım saat bekletin. 26 cm çapında tart kalıbına eliniz ile yerleştirip bardakla üzerinden geçin. Kenarlarını elinizle düzeltin. 20 dakika piştikten sonra 40-45 dakika kadar iyice soğumasını bekleyin. Tart hamurunuz iyice soğurken kremanızı hazırlayın. Çikolatayı bir kabın içinde rendeleyin, diğer tarafta bir cezveye aldığınız kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve çikolataları üzerine alın. Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Hem tart hamuru hem de kremanız soğuduğunda kremayı tartın üzerine dökebilirsin. Daha sonra fındık, badem, mevsim meyveleri ve pudra şekeri ile tartı süsleyebilirsin.

Afiyet olsun.heart


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr