Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Çocuk Gelişiminde Cinsel Eğitimin Önemi >>
0

Çocuk Gelişiminde Cinsel Eğitimin Önemi

Çocuk gelişiminde, cinsel eğitim oldukça önemli ve özeldir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, çocuklar kirli, karışık ve yanlış bilgilere kolaylıkla erişebiliyor. Bunun önüne geçmek için, evdeki eğitimin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bilmekte fayda var çünkü çocuklarınıza en temiz ve en doğru bilgiyi anne babalar olarak siz verebilirsiniz.

Çocuğun cinsiyet ile ilgili konularda bilgi edinmeye ihtiyaç duyması, cinsel konuları merak etmesi, merakını gidermek için de soru sorması son derece doğaldır.

Çocuğu bu konularda rahat olması ve dilediğini sorması konusunda bilgilendirmeliyiz. Yanlış ve eksik bilgiler edinmesi, cinsellik konusunda korku ve endişe duyması gelişiminde hasarlara yol açacaktır. Bu yüzden anne ve babaların çocuklarla bu konudaki iletişimi net olarak sağlaması gerekir.

Diğer yandan cinsellik konusunda çocukların sorduğu sorulara cevap verirken, çok ayrıntıya girmemeye, onların meraklarını arttırıcak şekilde yanıtlar vermemeye dikkat etmeliyiz.

 

Cinsel yaşam ve cinsellik çocukların en çok merak ettiği, bedenlerini keşfetmeye başladıklarından itibaren düşünmeye başladıkları bir konudur. Bir çocuğun cinsellikle ilgili sorular sorması ayıp ya da tabu değildir ve yadırganmamalıdır. Burada en büyük görev anne babalara düşüyor. Anne ve baba kendisini bu konuda ne kadar çok eğitirse, çocuğuna da o kadar çok yardımcı olur.

Çocukların cinsellik konusundaki soruları yaşlarına göre değişir ve tatmin edici bir cevap alana kadar sormaya devam ederler. Cevaplar tamamen doğru bilgiler içermelidir ve çocuğun yaşına göre bilgi seviyesi yeniden gözden geçirilmelidir. Çocuğun anlayamacağı cevapların daha fazla kafa karışıklığına neden olacağı unutulmamalıdır.

Bir çocuğun sağlıklı, mutlu ve kendini geliştirmiş bir birey olabilmesi için gelişimleri boyunca cinsel eğitim ne denli olduğu anne babalar tarafından kavranmalıdır. Konu her ne olursa olsun çocuklar doğru bilgiler edinmelidir. Cinsellikte ya da başka bir konu farketmeden, çocukların yaşama dair sordukları her soru dikkatle dinlenmeli ve sağlıklı cevaplar verilmedir. Böylece hem kendine hem de topluma yararlı bireyler yetiştirmek mümkün olur.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr