Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Bebeğiniz ve Sizin İçin Hediye Partisi-Baby Shower >>
0

Bebeğiniz ve Sizin İçin Hediye Partisi: Baby Shower

Baby Shower ne kadar son yılların popüler organizasyonu gibi görünse de, aslında çok eskiye dayanan bir gelenek.  İngilizce anlamı ‘’bebek için hediye yağmuru’’ olan Baby Shower kavramının dilimize uygun basitçe çevirisi için, doğum sonrasında anne ve bebeğin ihtiyaçları için hediye verme organizasyonu diyebiliriz.

 

 

Eskiden annenin ilk bebeği için yapılan bu organizasyon, günümüzde aileye yeni katılan her bebek için yapılıyor. Her doğumda ayrı sancılar çeken anne için küçük bir organizasyon düzenlemek hem eğlenceli hem de moral aşılayıcı bir fikir.

 

 

Baby Shower partisi, annenin yakın kız arkadaşlarının ve aile bireylerinin katıldığı bir organizasyondur. Genellikle sadece kadınlar katılır ve danslı müzikli bir eğlenceyle bebeğin gelişi kutlanır.  Sadece kadınların katılmasının sebebi, anne adayına destek olmak, ona annelik hakkında nasihatlar vermektir.  Bu partiyi anne adayı değil, anne adayının yakın bir kız arkadaşı ya da aile bireyi organize eder. Zaten amaç yoğun ve yorucu bir döneme giren anne adayını yormamak, hiçbir iş yaptırmadan tamamen eğlenmesini ve keyif almasını sağlamaktır.

 

 

Baby Shower partisi için, davetiyeler ve ihtiyaç listesi hazırlanır. Zaten bir bebeğin ve annenin neye ihtiyacının olduğu bilindiği için, davetliler hediyelerini ona göre hazırlar. Hediyenin manevi değerinin yüksek olması için, el yapımı hediyeler baby shower için oldukça önemlidir. Bebeğin cinsiyetine göre, parti alanı renklendirilir. Kapı süslemeleri, balonlar, çiçekler hazırlanır.  Davetlilerin ve anne adayının partiye gelmesiyle eğlence başlar.

                                        

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr